BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de görülen dava tamamen çöktü----

ABD'de görülen dava tamamen çöktü

ABD'de görülen dava tamamen çöktü
18 Aralık 2017 - 21:06 www.finansgundem.com

ABD’de devam eden davayı çökerten telefon görüşmesinin kayıtları mahkeme tutanaklarına girdi

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı New York'taki dava devam ediyor. Duruşmada, davayı çökerten telefon görüşmesi kayıtları ortaya çıktı.

SES KAYDI DAVAYA GİRDİ

Rıza Sarraf'ın 15 Eylül 2016 tarihinde dayısı Ahad Khabbaz Tamimi'ye "Eğer ABD'de hapsedilmişsen çıkmak için ya yalan söyleyeceksin ya da kurtulabilmek için işlemediğin suçları kabul edeceksin" dediği mahkeme tutanaklarına girdi.

"BURADA İŞLER BÖYLE YÜRÜYOR. YALAN SÖYLEYECEKSİN"

New York Times muhabiri Benjamin Weiser, bugünkü duruşmada yaşananlarla ilgili çarpıcı bilgiler aktardı. Mahkeme tutanaklarına giren Sarraf ve dayısı arasında geçen telefon görüşmesinde, "Burada işler böyle yürüyor. Bu ülke böyle. Bak, yapmadığın bir şeyi yaptığını söylemelisin. Suçunu kabul ettikten sonra özgürsün. Olay bu, özgür kalmak. Olanları yutacaksın." diye konuştukları tutanaklara geçti. Atilla'nın avukatları ise hakim Berman'a bu durumun, "Sarraf'ın yalan söylemeye razı olduğunu gösteriyor" dedi.


YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çiçek19 Aralık 2017 22:26

    gmy yorumcu sen kimden yanasın? adam burada yanlış iş yapmadı ama orada da yapacak birşeyi kalmamış ama sorun türkiye.. Türkiye'nin zarar görmesi için kullanılıyor , biz bunun olmadığına seviniyoruz.

  • GMY19 Aralık 2017 15:52

    Türkiye'deyken kahramandı, bakanlar önüne yatıyordu da oraya gidince mi hain oldu? Dava cokse ne olur çökmese ne olur. Vaktinde adamı tutuklayıp suçunu yüzüne vuranlari sürdünüz, işten attınız.