BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin, Afrin operasyonuna neden yeşil ışık yaktı----

Kremlin, Afrin operasyonuna neden yeşil ışık yaktı

Kremlin, Afrin operasyonuna neden yeşil ışık yaktı
23 Ocak 2018 - 13:06 www.finansgundem.com

Türk Ordusu'nun Afrin'deki operasyonlarına Rusya'nın yeşil ışık yaktığı yorumlanıyor. Sebebi ise...

Türk Ordusu'nun Afrin operasyonu Rus basınının da ana gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Rusya'nın bu tavrı "Kremlin'in Türkiye'nin Afrin operasyonuna yeşil ışık yaktığı" şeklinde yorumlandı. Peki ama neden?

Rusya'nın önde gelen üniversitelerinden MGİMO'ya bağlı Askeri Politik Araştırmalar Merkezi'nin baş umzanı Mihail Aleksandrov bölgedeki Kürt örgütlerin son döndemde Rusya ve Suriye yönetimlerini dikkate almaksızın Amerikalılarla fazla içli dışlı olma hatasına düştüğünü söyledi.

Aleksandrov'a göre Suriye ordusuna saldırılar düzenleyen unsurlar Amerikalılar tarafından Kürtlerin hakim olduğu bölgelerde eğitiliyor. Rusya'nın Kürtlerden rahatsızlık duyduğu bir konu da Kürt birliklerin Rakka gibi, aslında yaşamadıkları yerlerden Suriye ordusu lehine çıkmak istememeleri.

Aleksandrov özetle Kremlin'in Kürtlerin Rusya'nın çıkarlarına aykırı davranmasından memnun olmadığını söylüyor.

Aleksandrov Rusya ve Suriye'nin şu anda İdlib operasyonuna konsantre olduklarına, Türkiye'nin ise bu konuda yüksek sesli bir itiraz ileri sürmediğine dikkat çekiyor. Uzmana göre, Türkiye İdlib operasyonuna göz yumarken, Rusya da buna karşılık Afrin operasyonuna ses çıkarmıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)