BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakHangi bankalar konut faizini indirdi----

Hangi bankalar konut faizini indirdi

Hangi bankalar konut faizini indirdi
13 Ağustos 2016 - 10:25 www.finansgundem.com

Hükümetin konut kredisi faizlerinin indirilmesine yönelik çağrıları karşılık buldu

Hükümetin "konut faizini indirin" çağrısı karşılık bulmaya başladı. Ziraat Bankası, değişik vadelerdeki konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürdü.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95'e çekildi.

Bankanın 61-120 ay için belirlediği Faiz oranı 1,16'ydı. Faizin 0,95'e düşürülmesiyle birlikte, -tahmini olarak- 100 bin lira için 120 ay vadeli kredide 86 bin 776 lira faiz ödenirken, 168 bin 28 lira ödenecek. Yine aynı tutarda aylık ödeme miktarı bin 547 lira yerine, bin 400 lira olacak.

TEB, yüzde 0.99'a çekti

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 1 yıldan 10 yıl kadar olan tüm vadelerde %0,99 olarak belirledi.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi şunları söyledi: “TEB olarak konut kredisinde faiz oranını düşüren ilk banka olduk. Şimdi de bir adım daha atarak, tüm müşterilerimize 10 yıl vadeye kadar %0,99 oranında konut kredisi faizi imkanı sunuyoruz.”

Maaşlı çalışanlara 3 saatte kredi sonucu

Bununla birlikte TEB müşterilerine evraklarını tamamlar tamamlamaz 3 saat içinde kredisi başvuru sonucunu bildiriyor. Konuyla ilgili olarak Gökhan Mendi, “Kampanya ile sadece faiz oranını düşürmekle kalmıyor, konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerimize kredi talebi sonuçlanma süresiyle ilgili de kolaylık sağlıyoruz. Örneğin, maaşlı çalışan müşterilerimize özel olarak, gerekli evrakları tamamlamaları durumunda 3 saat içinde kredi sonucunu verebiliyoruz” diye konuştu.

Denizbank konut kredi faizini indirdi

Denizbank 2 yıllık vadeli konut kredi faizini 0.89'a , 5 yıl vadeli konut kredi faizinin yüzde 1.14'ten yüzde 0.99'a çekti.

Şekerbank 60 ay vadeli kredi faizini 0.99'a çekti

 Konut kredisi faizlerinde indirime giden öncü bankalardan Şekerbank’ta indirimli faiz oranları 11 Ağustos’tan (yarın) itibaren geçerli olacak. Farklı vadelerde uygulanacak indirimle Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını, 1 - 24 ay vadelerde yüzde 0.89, 25 - 60 ay vadelerde ise yüzde 0,99’a çekti.

Şekerbank’tan yapılan açıklamada, faizlerdeki düşme eğiliminin önümüzdeki dönemde beklenen olumlu gidişata bağlı olarak devam etmesi öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca, bankanın Anadolu bankacılığı misyonu doğrultusunda, özellikle gerçek ihtiyaç sahibi, ikametgah amacıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşların avantajlı faiz oranlarından faydalanmasının hedeflendiği de vurgulandı.

Konuyla ilgili konuşan Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, “Toplumsal değerlerimizin simgesi, köklü bir kurum olarak 63 yıldır olduğu gibi toplumsal kalkınmayı destekliyor, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi.

HALKBANK

Halkbank ev sahibi olmak isteyenlere %0,80’den başlayan avantajlı faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi sunduğunu duyurdu. Bankanın yeni konut kredisi, vadeye göre değişen faiz oranlarıyla Halkbank müşterilerine önemli avantajlar sağlayacak.

Müşterilerine 1-24 ay için %0,80, 25-48 ay için %0,89, 49-60 ay için %0,90 ve 61-120 ay için %0,95 gibi avantajlı faiz oranları sunan Halkbank’ın yeni konut kredisi paketi, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak olup kredi üst sınırı 1 milyon TL olarak belirlendi.

Bu ürünle ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsatlar sunulduğunu belirten Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal şunları söyledi, “Halkbank olarak bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda en büyük önceliğimizin halkımızın bize ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermek olacağını ifade etmiştik. Sözümüzün arkasında durduk ve müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre konut sahibi olabilmeleri için sektörün en uygun faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi hazırladık. Ev sahibi olmak isteyen tüm halkımızı yeni konut kredi paketinin avantajlarından faydalanmak üzere Halkbank şubelerine bekliyoruz."

VAKIFBANK

Hükümetin konut kredisi faizlerinin indirilmesine yönelik çağrılara karşılık olarak Vakıfbank da konut kredi faiz oranlarını indirdiğini açıkladı.

VakıfBank, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine yüzde 0.80'den başlayan faiz oranları ve esnek ödeme seçenekleriyle kredi imkanı sunacağını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "VakıfBank, 'SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi' kampanyasıyla konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve cazip faiz oranlarıyla çözüm imkanı sunuyor. Kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0.80, 13-36 ay vadede yüzde 0.88, 37-60 ay vadede yüzde 0.90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0.95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor".

KUVEYT TÜRK

Kuveyt Türk konut sahibi olmak isteyenler için konut finansmanı kar oranlarında indirime gitti. Yeni ev sahibi olacak yatırımcılar, yüzde 0,89’dan başlayan kar oranıyla konut finansmanı kullanma
imkânına sahip olacak

Türkiye’de “sağlam bankacılık” modelini uygulayarak faaliyet gösteren Kuveyt Türk, ev sahibi olmak isteyenlere avantaj sağlayan konut finansmanı indirimini açıkladı. Banka, konut finansmanı oranını
yüzde 0,89’a kadar indirdi.

Konut finansmanı indirimiyle konut sahibi olmak veya bu alana yatırım yapmak isteyenler vadeye göre farklı kar oranlarıyla büyük bir avantaj yakalayacak. Kuveyt Türk, 0-24 ay vadelerde yüzde 0.89, 24-60
ay vadelerde yüzde 0,99, 60-120 ay vadelerde yüzde 1,09 oranıyla tüketicilerine finansman sunacak.

Konut Kredisi %

0-24 Ay
0.89

24-60 ay
0.99

60-120
1.09"

FİBABANKA

11 Ağustos 2016’dan itibaren geçerli olmak üzere Fibabanka; 500.000 TL’ye kadar, Güzel Evim Konut Kredisi faiz oranını 5 yıl vadeye kadar %0,97’ye; 5 yıl üzeri vadede ise % 0,99’a indirdi.

Fibabanka, yenilikçi, hızlı ve özel hizmetinden faydalanmak üzere konut edinme planı olan tüm müşterilerini Güzel Evim Konut Kredisi ile tanışmak için şubelerine bekliyor.

VAKIF KATILIM

Vakıf Katılım, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 0-24 ay aralığında 0.80, 25-60 ay aralığında 0,88, 61-120 ay aralığında 0,93 oranlarıyla ve esnek ödeme seçenekleriyle finansman imkanı sunuyor.

Konut finansmanında yeni dönemle birlikte, müşterilerine daha avantajlı oranlarla fon kullandırmayı hedefleyen Vakıf Katılım, ödeme planlarında da kişiye özel sabit taksitli, artan taksitli, azalan
taksitli, ara ödemeli veya esnek ödemeli şeklinde çeşitli ödeme seçenekleri sunuyor.

ABANK

ABank, 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a 2-5 yıl arası vadede ise, yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a indirdi

ABank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezin Erken, bu kararın öncelikle,
Türkiye ekonomisinin kesintisiz büyümesine destek vermek amacı taşıdığını vurgulayarak “Konut kredisinde faiz indirimine giden ilk bankalar arasında yer aldık. Yaşanan toplumsal dayanışma ve geleceğe duyulan güvenin devamının her şeyden önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu aynı zamanda müşteri odaklı yeni bankacılık vizyonumuzun bir yansımasıdır.” dedi.

FİNANSBANK

Finansbank, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü
Finansbank konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Banka, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü.

Yeni oranların, 11 Ağustos 2016 tarihi itibariyle geçerli olacağını belirten Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, olumlu beklentiler doğrultusunda faiz oranında indirime gittiklerini ifade etti. Kurtoğlu, “Faiz oranlarında yaptığımız indirim ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmayı hedefledik” dedi.

ZİRAAT KATILIM BANKASI

Ziraat Katılım değişik vadelerdeki konut finansman oranlarını indirdi

Ziraat Katılım, konut finansmanı oranlarını .bugün itibarıyla indirmiş olup yeni finansman oranları aşağıda sunulmuştur.

Konut Finansmanı Oranları

GARANTİ MORTAGAGE

Mortgage Uzmanı Garanti ev sahibi olmak isteyen müşterileri için kredi faiz oranlarında indirime giderek yeni bir kampanya başlattı

Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını %0.95’e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da %0,99’a düşürdü. Garanti Mortgage’ın avantajlı faiz oranlarıyla kredi kullanmak isteyenler, Garanti şubelerindeki mortgage uzmanlarının desteğiyle gelir akışlarına göre kişiye özel uygun ödeme planı oluşturabiliyor. Dileyen müşteriler, Garanti şubelerinin yanı sıra 444 EVİM (444 3846) hattını arayarak ya da [http://www.garantimortgage.com'a] www.garantimortgage.com’a tıklayarak da bilgi alıp başvuruda bulunabiliyor.

YAPIKREDİ

Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını 0-60 ay vadelerde yüzde 0,99’a indirdi.
Yapı Kredi, ev almak isteyen müşterilerine uygulayacağı konut kredisi faizlerini indirdi. Konut kredisi faizlerinde indirime giden Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını 0-60 ay vadelerde yüzde 0,99’a indirdi. Yapı Kredi, indirimli faiz oranlarını yarından (12 Ağustos 2016) itibaren uygulamaya başlayacak.

Yapı Kredi şubeleri, 444 0 445 telefon hattı ve yapikredimortgage.com internet adresinden uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımız başvurabilecek.

ALBARAKA TÜRK

Albaraka Türk, konut finansman kar oranlarını yüzde 0,88'den başlayan oranlara indirdi
Albaraka, konut finansman kar oranlarını yüzde 0,88'den başlayan oranlara indirdi
Albaraka, 0-24 ay vadelerde yüzde 0,88, 24-60 ay arasındaki vadelerde yüzde 0,97, 60-120 ay vadelerde ise yüzde 0,99 kar oran seviyesine düşürdü.
Albaraka'nın yeni kampanyası 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek ve söz konusu oranlar 500 bin TL'ye kadar kullanılabilecek. 500 bin TL üzeri kullanımlar için ise ayrı bir değerlendirme söz konusu olacak.
Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, "Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte bankacılık sektörü olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. Albaraka olarak yeni kampanyamızla kar oranlarını düşürerek müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre bir ev sahibi olmalarına destek vermeyi amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İŞBANKASI

Türkiye İş Bankası konut kredisi faizlerini indirdi. İş Bankası, yeni kredi kullanımlarında aylık % 0,95’den başlayan faiz oranı ile konut kredisi imkanı sunuyor.

İş Bankası, müşterilerini “yuva sahibi yapma” anlayışı ile sürdürdüğü Türkiye’nin Ev Kredisi hizmetini faiz oranlarını indirerek daha da cazip hale getirdi.

Farklı konut finansman ürünleri sunan İş Bankası, yeni kredi kullanımlarında aylık % 0,95’den başlayan faiz oranı ile farklı vadeler ve geri ödeme seçeneklerinde konut kredisi imkanı sunuyor.

Emlak Konut GYO’nun indirim kampanyasına da destek İş Bankası’ndan
İş Bankası’nın başlattığı faiz indirimi, Emlak Konut GYO A.Ş.’nin %20 indirim sunan kampanyası için de geçerli oluyor. Kampanyaya dâhil konut projelerinden ev almış olan ve ödemeleri devam eden kişiler, aldıkları konutun kalan borcunu İş Bankası’nın cazip faizli Türkiye’nin Ev Kredisi seçeneklerini kullanarak Emlak Konut’a topluca ödeyip, kalan borç bakiyesi üzerinden %20 indirim fırsatını yakalıyor.

Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan Türkiye’nin Ev Kredisi ürünlerine dair detaylara ve kredi koşulları ile ilgili bilgiye tüm İş Bankası şubelerinden, isbank.com.tr’den ve 0850 724 0 724 Telefon Şubesi’nden ulaşılabiliyor.

Emlak Konut GYO A.Ş. %20 indirim kampanyasına dâhil projeler ve kampanya koşulları ise emlakkonut.com.tr adresinde yer alıyor.

Hayat sigortalı ve % 0,5 Tahsis Ücretli 100.000 TL kredi tutarı için Örnek Maliyet Tablosu:




Sigortaya ilişkin masraflar: 269 TL bir yıllık Konut Sigortası primi, 180 TL bir yıllık DASK poliçesi bedelidir. Konut sigortası ve DASK prim tutarları ortalama olarak hesaplamış olup, konutun lokasyonu ve m²'sine, vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Hayat Sigortası bir yıllık sigorta bedeli ortalama 135 TL’dir. Sigorta bedeli müşterinin cinsiyeti, yaşı vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Hesaplanan yıllık maliyet oranına sigorta tutarları dahil edilmemiştir. Tahsis ücreti kredi tutarına göre değişkenlik gösterecektir. Söz konusu ücrete %5 oranındaki BSMV dahil değildir. Aylık taksit tutarları, geri ödemeler 30 gün sonra başlayacak şekilde hesaplanmıştır. Ekspertiz ve ipotek tesis hizmetleri kapsamında kamu kurum veya kuruluşuna veya üçüncü kişilere ödenen masraflar müşteriye aittir. Kefil ön şartı aranmamakla birlikte, şubelerimiz gerekli gördükleri takdirde kefil talep edebilecektir. Banka, kampanya süresince kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.

Hayat sigortasız ve Tahsis Ücretsiz 100.000 TL kredi tutarı için Örnek Maliyet Tablosu:



Sigortaya ilişkin masraflar: 269 TL bir yıllık Konut Sigortası primi, 180 TL bir yıllık DASK poliçesi bedelidir. Konut sigortası ve DASK prim tutarları ortalama olarak hesaplamış olup, konutun lokasyonu ve m²'sine, vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Hesaplanan yıllık maliyet oranına sigorta tutarları dahil edilmemiştir. Aylık taksit tutarları, geri ödemeler 30 gün sonra başlayacak şekilde hesaplanmıştır. Ekspertiz ve ipotek tesis hizmetleri kapsamında kamu kurum veya kuruluşuna veya üçüncü kişilere ödenen masraflar müşteriye aittir. Kefil ön şartı aranmamakla birlikte, şubelerimiz gerekli gördükleri takdirde kefil talep edebilecektir. Banka, kampanya süresince kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.

ODEABANK

Odeabank, konut kredisi faiz oranını, 5 yıl vadeye kadar yüzde 0,99'a, 5 yıl üzeri vadede yüzde 1,05'e indirdi
Odeabank konut kredisi faiz oranını, 5 yıl vadeye kadar yüzde 0,99'a, 5 yıl üzeri vadede yüzde 1,05'e çekti.
Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Lübnan merkezli Bank Audi'nin Türkiye’deki iştiraki Odeabank, konut kredisi faiz oranını, 5 yıl vadeye kadar yüzde 0,99'a, 5 yıl üzeri vadede yüzde 1,05'e indirdi.
İndirimli faiz oranları, yarından itibaren geçerli olacak.

HSBC TÜRKİYE

HSBC Türkiye, ev sahibi olmak veya konuta yatırım  yapmak isteyen müşterileri için konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Bu kapsamda HSBC Türkiye, 12 Ağustos 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere konut kredisi faiz oranını 60 aya kadar aylık yüzde 0,99 olarak belirledi. 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdal12 Ağustos 2016 18:13

    3 ay önce kredi çekenler ne olur ki.bu düşüşten faydalanabilirler mi.

  • realist12 Ağustos 2016 11:27

    yukarıda 15 kurum var..öyle yada böyle..işe yarar yada yaramaz..siyasi otorite baskısı ile veya değil önemli değil..sonuçta bi aksiyon almışlar helal..yukarıda ismi olmayan ülkemizde faaliyet gösteren dünya devlerine sormak lazım nerdesiniz ?? !!

  • analist10 Ağustos 2016 11:23

    nereye çekersen çek yaprak kıpırdamıyor

  • balon10 Ağustos 2016 11:16

    şişip dursun konut balonu