BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut faizleri uçuşa geçti----

Konut faizleri uçuşa geçti

Konut faizleri uçuşa geçti
27 Temmuz 2018 - 15:38 www.finansgundem.com

Konutta kampanyanın bitmesi ile konut kredisi faizlerinde yükseliş hızlandı

Konutta kampanyanın sona ermesini takiben faizlerde yükseliş hızla devam etti. 

Merkez Bankası verilerine göre bankalar tarafından uygulanan konut kredisi faizlerinin ortalaması 20 Temmuz ile biten haftada bir önceki haftaya göre yaklaşık olarak 3 puan yükselerek yüzde 18,78 seviyesine çıktı. 

Böylelikle konut kredisi faizlerinde 2003 Mart ayından bu yana en yüksek sıçrama yaşandı. 

Konutta satışları canlandıran ve kredi faizlerinde indirimi de kapsayan kampanyanın sona ermesinden bu yana konut kredisi faizlerinde 5,3 puan artış gözlendi. 

Konutta Mayıs'ta başlayan ve Haziran ayının sonuna kadar devam eden kampanyanın etkisiyle kredi faizlerinde yüzde 15'lerden yüzde 13 seviyelerine kadar çekilmişti. Kampanyanın sona ermesiyle borçlanma maliyetlerindeki artışın etkisiyle konut kredisi faizleri yukarı yönlü seyrine kaldığı yerden devam etti. 

Konutta kampanyanın etkisiyle satışlarda canlanma yaşanmıştı. Haziran ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 artış gösterdi. Böylelikle 2017 Eylül ayından bu yana konut satışlarında en hızlı yükseliş gerçekleşti. 

Gayrimenkul şirketleri tarafından 15 Mayıs'ta konut satışlarında başlatılan yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirim kampanyası 30 Haziran günü sona ermişti. 

Daha önce 15 Haziran'da biteceği açıklanan kampanya seçimler ve Ramazan Bayramı nedeniyle 30 Haziran'a kadar uzatılmıştı. Başlangıçta 41 olan firma sayısının kısa sürede 50'ye çıktığı kampanya kapsamında 150'den fazla projeden yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirimle konut ve alma imkanı tanınmıştı. (Business HT)

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir27 Temmuz 2018 20:29

    Herkesin bir düşüncesi var,sizin işiniz mi yok,yorum yapıp insanlari tartıştırıyorsunuz.Kimi seversen sev hangi duşünceye inanıyorsan inan seçim zamani oyunu ver çıkan sonuca da saygı duy.Kimse kimseye hakaret etme hakkina sahip degildir.

  • Ali Ergül 27 Temmuz 2018 16:42

    Misafir kardeşim, siz uzayda yaşayıp, beynini kiraya verirseniz, reisiniz düşüreceğim demişti o zamandan bu zamana %50yükseldi. Ama size bir teselli, ‘ dünya lidermiz var olsun faizler tavan yapsın, döviz rekor kırsın varsın’ .

  • misafir27 Temmuz 2018 15:59

    yeter artık indirin şu faizler hani şeçim sonu düşecekti

  • hasan27 Temmuz 2018 16:34

    Durmak yok yola devam Türkiyenin önünde kimse duramaz Ekonomi bakanı Albayrak %30 olacak dedi bir bildiği vardır.