BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKomşudan kreditörlere uyarı geldi----

Komşudan kreditörlere uyarı geldi

Komşudan kreditörlere uyarı geldi
27 Mayıs 2017 - 12:49 www.finansgundem.com

Yunanistan Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, ülkesinin kamu borcunun hafifletilmemesi halinde kreditörlerle herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Bir özel televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Stathakis, Yunanistan ile kreditörler arasındaki yeni kredi diliminin serbest bırakılması üzerine devam eden müzakereleri değerlendirdi.

Stathakis, mayıs ayında kreditörlerin temsilcileriyle "kemer sıkma" önlemleri üzerine sağlanan teknik seviyedeki anlaşmaya değinerek, "İkinci gözden geçirme sürecinde 2019 ve 2020'de alınacak önlemlerle birlikte borç düzenlemesi için anlaşıldı. Yaptığınız anlaşmaları bozup duramazsınız." ifadelerini kullandı.

Avro Grubu toplantısında borç hafifletme üzerinde anlaşılamaması üzerine kredi diliminin serbest bırakılmadığını anımsatan Stathakis, "Ülkeyi güvenli bir yola çıkarmayan hiçbir çözümü kabul edemeyiz." şeklinde konuştu.

Stathakis, 15 Haziran'daki Avro Grubu toplantısının birçok açıdan son tarih olduğunu vurgulayarak, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) parasal genişleme programına katılmanın kendileri açısından şart olduğunu ifade etti. Stathakis, borç hafifletmenin ve parasal genişlemeye katılmanın Yunan ekonomisindeki güvensizliğin giderilmesi için en önemli kriter olduğunu kaydetti.

Yunanistan, 22 Mayıs'taki Avro Grubu Toplantısında kreditörleriyle kurtarma programı kapsamında yeni kredi diliminin serbest bırakılması için anlaşma sağlayamamıştı.

Kurtarma paketi programına katılmak için Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilir düzeye çekilmesini talep eden Uluslararası Para Fonu (IMF) ile başta Almanya olmak üzere Avro bölgesi ülkeleri arasında anlaşmazlık devam ediyor.

Temmuz ayında kreditörlere 7 milyar avro geri ödemesi bulunan Yunanistan ve kreditörler için haziran ayındaki toplantı büyük öneme sahip.

Atina'da 2 Mayıs'ta yapılan görüşmelerde Yunanistan ve uluslararası kreditörler üçüncü kurtarma programı kapsamında yeni kredi diliminin serbest bırakılması için gerekli kemer sıkma tedbirleri üzerinde ön anlaşma sağlamıştı.

Yunan Parlamentosu 18 Mayıs'ta kurtarma programı kapsamında ek kemer sıkma tedbirleri içeren yeni torba yasa tasarısını da onaylamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)