BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKommersant: Kırım, yerini Antalya'ya bıraktı----

Kommersant: Kırım, yerini Antalya'ya bıraktı

Kommersant: Kırım, yerini Antalya'ya bıraktı
21 Ocak 2018 - 17:01 www.finansgundem.com

Türkiye'ye charter uçuşlarının açılması, Rus vatandaşlarının Kırım'a olan ilgisini azalttı.

Rus Kommersant gazetesi, 2017 yılında Kırım'daki Simferopol havalimanının uçuş trafiğinin yüzde 1.4 oranında azalarak, 5.1 milyon yolcuya gerilediğini yazdı. Havalimanından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye charter uçuşlarının açılması, Rus vatandaşlarının Kırım'a olan ilgisini azalttı.

Gazete bu haberi 'Kırım, yerini Antalya'ya bıraktı' başlığıyla duyurdu. Havalimanı Genel Müdürü Yevgeniy Plaksin'e göre Kırım'a uçuşların azalmasının 3 temel sebebi; Türkiye'ye charter uçuşların açılması, Kırım'da Mayıs-Haziran aylarında görülen soğuk hava ve VIM-Avia havayolu şirketinin kriz yaşaması.

Havalimanının verilerine göre 2017 yılında 1,1 milyon ile en çok yolcuyu 'Aeroflot'a bağlı 'Rossiya' havayolları taşıdı. Türk medyasında yer alan haberler göre 2017 yılında sadece Antalya'ya 3,8 milyon Rus turist geldi. Kriz öncesinde, yani 2014 yılında bu rakam 3,4 milyondu.

Kasım 2015'te Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından, iki ülke arasındaki charter uçuşlar ve Rusya'dan Türkiye'ye tur paket satışı yasaklanmıştı. 2016 yılının ortalarında ilişkiler tekrar düzeldi. (HABERRUS)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dursun21 Ocak 2018 22:11

    Tabi gelirler Türkiye de dışarıdan gelen turiste herşey bedava...yerli turist ise kazıklarla uğraşsın....