BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKoç ve Sabancı'ya bu ada için mektup gitti----

Koç ve Sabancı'ya bu ada için mektup gitti

Koç ve Sabancı'ya bu ada için mektup gitti
20 Kasım 2014 - 11:16 www.finansgundem.com

Rus Milyarder ve dünyaca ünlü Chelsea futbol kulübünün başkanı Roman Abramoviç bu adanın peşine düştü

Bodrum Gökova açıklarındaki Karaca adası 35 milyon dolara alıcısını bekliyor. Son günlerde oldukça popüler olan adanın potansiyel alıcıları arasında ünlü Rus Milyarder ve dünyaca ünlü Chelsea futbol kulübünün başkanı Roman Abramoviç de var. Adanın satışını Bosforce Emlak şirketi üstlenmiş. Şirket adanın bilgilerinin olduğu bir dosyayı Türkiye’nin en zengin 100 insanına gönderdi.

Hürriyet'in haberine göre, olay adanın satışıyla ilgili olarak konuşan Bosforce Emlak Geliştirme Yönetici Ortağı Uğur Özcan; “Adanın bilgilerini dosya halinde 100 zengin insana gönderdik. Böyle bir yerin fırsat olduğunu düşünüyoruz. Birkaç tane alıcı var birkaç alıcı burayla ilgileniyor” diye konuştu. Karaca Adası’nı almak isteyenlerin 35 milyon doları gözden çıkarması gerekiyor. Adada şu an yapılaşma yapmak SİT alanı olduğundan ötürü oldukça zor. Fakat yetkililer imar durumunun satın almadan sonra ‘yeniden gözden geçirileceğini’ söylüyor.

COĞRAFİ KONUMU

Sedir Adası’na (Kleopatra Adası) 4 km mesafedeki ada Karacasöğüt Köyü’ne 1000, Karaca Köyü’ne ise 500mt mesafede. Üzerinde zeytin ağaçları ve yıkık binalar bulunan ada satılık olarak turizmcilerin ve yatırımcıların dikkatine sunulmuştur. Ada, Marmaris’e 24 km (yaklaşık 15 dakika), Dalaman’a 95km (yaklaşık 70 dakika), Akyaka’ya 20 km (yaklaşık 10 dakika) yakınlıkta ve bakir haldedir. Ada 316.000 m2 tapu tescilli, 65.000 m2 orman kullanımlı olmak üzere toplam 381.000 m2 (381 dönüm) yüzölçümüne sahiptir. Mevcut imar durumuna göre günübirlik konaklama, yeme-içme, marina yapabilmek mümkündür.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)