BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKoç Tunus'taki fabrikasını yeniden açıyor----

Koç Tunus'taki fabrikasını yeniden açıyor

Koç Tunus'taki fabrikasını yeniden açıyor
02 Mayıs 2016 - 13:38 www.finansgundem.com

Tunus'ta ekonomiyi canlandırmak amacıyla başlatılan sürecin en önemli kısımlarından biri de Koç Grubu ile ilgili...

Arap Baharı'nın ilk gerçekleştiği ülke olan Tunus, demokratikleşmede önemli adımlar attı. Siyasi bakımdan bulunduğu bölgenin en istikrarlı ülkelerinden biri haline gelen Tunus'ta ekonomiyi canlandırmak amacıyla da önemli girişimler başlatılmış durumda. Bunlardan en önemlisi ülkeye yabancı sermaye girişini artırmaya yönelik hayata geçirilen yasal düzenlemeler.

Tunus hükümeti, 2016-2020 yıllarını kapsayan dört yıllık dönemde özellikle yüksek katma değer yaratan sektörleri destekleyecek. Hatta desteklemekle kalmayıp ülkede yatırım yapmaları için bu tür firmaların kapısını çalacak. Duyumlara göre firmalardan biri de Arçelik'miş. Bilindiği gibi Koç Grubu Tunus'ta Arçelik'in fabrikasını kurmuştu. Ancak bu fabrika bir süre önce kapanmıştı. Bu tesisin tekrar açılması gündemdeymiş. Tunus'un İstanbul Başkonsolosluğu merhum Mustafa Koç'la bu konuyu bizzat görüşmüş ve kendilerine olumlu yanıt verilmiş. Koç'un vefatı nedeniyle kesilen bu görüşmelerin yeniden başlaması ve Arçelik'in Tunus'ta ara verdiği üretimi tekrar başlatması bekleniyor. Arçelik'in toplam 14 üretim tesisi var. Bunların sekizi Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Diğer tesisler ise Romanya, Güney Afrika, Rusya, Çin ve Tayland'da. ...(Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)