BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKOBİ'lere ActionCOACH desteği----

KOBİ'lere ActionCOACH desteği

KOBİ'lere ActionCOACH desteği
17 Ocak 2018 - 12:47 www.finansgundem.com

TÜSİAD ile TÜRKONFED'in KOBİ Patronlar Kulübü'ne ActionCOACH destek verdi

TÜSİAD ile TÜRKONFED'in az gelişmiş bölgelerdeki KOBİ'leri desteklemek için hayata geçirdiği Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) kapsamında oluşturulan "KOBİ Patronlar Kulübü"nün katılımcıları, Antalya'da bir araya geldiler. KOBİ Patronlar Kulübü'nün toplantısına, Adana, Mersin, Hatay şehirlerinde gıda, kimya, plastik, kauçuk, otomotiv ve petrol sektörlerinde faaliyet gösteren 14 KOBİ’nin patronu katıldı.

KOBİ Patronlar Kulübü üyeleri, işletme koçluğunun dünyadaki öncüsü ActionCOACH’un uzmanlarından iş planı hazırlamanın inceliklerini öğrendikten sonra 180 günlük iş planlarını hazırladılar. KOBİ patronları kamp süresince, voleybol, mayın tarlası gibi takım oyunlarına da katılarak, ekip çalışmasına farklı bir açı ile bakma fırsatı yakaladılar.

BORGİP kapsamında, az gelişmiş bölgelerde imalat sanayiinde faaliyet gösteren ve 20 ila 249 çalışana sahip KOBİ’lere mentorluk desteği sunuluyor. Mentorluktan yararlanmak istenen firmalara, ActionCOACH desteği ile “6 Adım Semineri” ile hızlı ve kârlı büyümenin yolları anlatılıyor. KOBİ yöneticileri aynı zamanda üç günlük KOBİ Patronlar Kulübü toplantılarına katılıyorlar.
Proje kapsamında Elazığ ve Mersin’de 500 iş insanına daha önce temel finansman, satış ve pazarlama ve kurumsallaşma; Malatya, Hatay ve Mersin’de ise 450 iş insanına teknoloji ve dijitalleşme seminerleri verildi.

KOBİ’LER NASIL SEÇİLDİ?

Kalkınma Bakanlığı, Bölge Kalkınma Ajansları ve TÜRKONFED’in bölgesel federasyonlarının işbirliğiyle belirlenen bölge illerinde bine yakın firma tespit edilmiş ve bu sayı sektör, il, ciro, çalışan sayısı gibi kırılımlar üzerinden 100’e indirilmişti. Değerlendirmeler sonucunda 20 firma, pilot mentorluk uygulamasına dahil edildi.

HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR?

ActionCOACH Türkiye yöneticisi Özge Toraman, KOBİ'lerle daha önce yaptıkları çalışmalarda, girişimcilerin değişimi yönetmek, rekabetle mücadele etmek, yenilikçi olmak, yeni pazarlara erişmek gibi konularda ne kadar yalnız olduklarını gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Firmalar, kendi başlarına daha fazla hata riskiyle karşılaşıyor ve daha yüksek maliyetler ödüyorlar. Hatalar nedeniyle kendilerine olan güvenleri zedeleniyor ve gelişim yolculukları sekteye uğruyor. ActionCOACH olarak bir araya geldiğimiz KOBİ'lerin, şirket kaynakları açısından ve yönetsel ile verimlilik açılardan şoklara dayanıklılığını ölçüyoruz. Saptanan eksikliklerin giderilmesi için önlemler alıyoruz. Şirketleri büyüme yolculuğuna hazırlıyor, iş planlarını çıkartarak onları bir üst seviyeye çıkmaya hazır hale getiriyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)