BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKilis'e roketlerin atıldığı bölge ablukaya alındı----

Kilis'e roketlerin atıldığı bölge ablukaya alındı

Kilis'e roketlerin atıldığı bölge ablukaya alındı
22 Ocak 2018 - 20:25 www.finansgundem.com

Terör örgütü PYD/PKK'nın Kilis'e roket attığı, Darmık Dağı'nın Suriye kesimi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından abluka altına alındı. Bölgede yoğun top atışları ve çatışmalar sürüyor

Darmık Dağı'nın Suriye'nin Afrin'de kalan bölümünden Kilis’e 3 günde 10 roket atıldı. Roketlerin atıldığı bölge, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından ateş altına alındı.

Gülbaba (Martavan) Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birlikler tarafından fırtına obüs topları, tanklar, Çok Namlulu Roketatarlar (ÇNRA) ile karadan PYD mevzileri vurulurken, zaman zaman savaş uçakları da bölgeyi vuruyor. 

Top atışları ve çatışmaların sürdüğü bölgeye vatandaşlar yaklaştırılmıyor.

BURSEYA DAĞI ELE GEÇİRİLDİ

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu. Stratejik Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle birlikte, Kilis terör örgütü PKK'nın menzilinden çıkıyor. Roket ve kaytuşalar, bu bölgeden artık Kilis'i hedef alamayacak.

DAHA SONRA KONTROL SAĞLANMASI BEKLENİYORDU

Yeni Şafak'ın haberine göre ise stratejik bölgede daha sonra kontrol sağlanması bekleniyordu ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun operasyonuyla birkaç saat içerisinde ele geçirildi. Bölgede ABD tipi gözetleme kulesi ve örgütün eğitim kampları vardı. Burseya Dağı'nın ele geçirilmesi 3. günlük operasyonun en önemli kazanımı oldu.

Stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildiği operasyonda bazı YPG'lilerin de yakalandığı belirtiliyor.

Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları ise Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de terör örgütünden arındırdı. 
ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi. Böylece hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)