BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert Lozan cevabı----

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert Lozan cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert Lozan cevabı
30 Eylül 2016 - 06:50 www.finansgundem.com

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan ile ilgili sözlerini eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Barış Anlaşması'nın zafer olarak değerlendirilmesini eleştirmesine sert çıktı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan'ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir!' ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Osmanlı'nın imzalamak zorunda kaldığı Sevr Antlaşması yerine imzalanan Lozan Antlaşması, Türk Kurtuluş Savaşı'nın taçlandırılmasıdır. Türkiye
Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesi kabul edilemez!' ifadelerine yer verdi. 'Lozan Antlaşması ile Türk milleti, bağımsız ve
onurlu bir devlet kurma imkanı kazandı. Lozan'ın en büyük zaferi Türkiye Cumhuriyeti'dir!' diyen CHP lideri, 'Bu asil millet Lozan zaferine giden yolda gözünü kırpmadan canını feda etmeseydi, şimdi
senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülke de olmayacaktı! O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan'ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir!'
sözleriyle Erdoğan'ı eleştirdi.

İnce'den Erdoğan'a sert Lozan cevabı

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • El Cevap30 Eylül 2016 16:09

    Kars , Ardahan, Filistin, Halep, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Karadag, Romanya, Kibris ve Kirimi kim kaybetti ? Abdulhamit, Vahdettin, cok basariliydi da destan mi yazdi ? Onu hatirlamak isinize gelmiyor degil mi? Ac istedigin tarih kitabini oku, tabi isinize geliyorsa gercekleri okumak.

  • INSAF230 Eylül 2016 16:02

    Tarihi TRT ve yandas TVlerdeki uyduruk dizilerden ogrenenler bilmez ama 12 adalar Lozan’da degil Balkan savasi yenilgisiyle elimizden cikti. (Bakiniz Ortaokul tarih kitabi) Aslinda 1683’teki 2. Viyana kusatmasindaki bozgundan itibaren 1. Dunya savasina sonuna kadar (1918) gecen son 235 senesi icinde Osmanli yenilgiye doymamis. (tek zafer yok) 1878 Osmanli Rus savasinda , 2. Abdulhamit tum kafkasyayi ve Kars, Erzurum, Ardahani Ruslara kaybettigi gibi Ingilizlerin destegini alip Ruslara karsi denge kurabilmek icin 400 yildir Turk olan Kibris’i Ingiltere idaresine birakmistir. Trakya cephesinde Romanya’dan giren Rus ordusu taa Yesilkoy’e kadar gelmistir. Sonuc 1878 BERLIN ANLASMAsi - bir utanc belgesi. Bulgaristan, Romanya, Kars, Ardahan, Erzurumu Ruslare verdik.

  • Cehalet Kotudur30 Eylül 2016 15:43

    Ege Adalari Cumhuriyetin kurulusundan 10 sene once 1913teki Balkan Savaslari bozgunuyla kaybedilmistir. Birisi su adama tarih ogretsin.

  • İNGİLİZ30 Eylül 2016 12:28

    ANTLAŞMAYI İMZALAYAN KİM ONUN CEVABINI VERİN ÖNCE KAÇ ŞİŞEYE İMZALAMIŞ ACABA

  • nalıncı30 Eylül 2016 10:27

    Madem bu kadar hassaslar gazetler yazdı kendi dönemlerinde Ege adalarımızın bazılarına yunanlılar yerleşmiş ne yapacaklarını kamuoyuna açıklar ise seviniriz.

  • yazık30 Eylül 2016 08:58

    Ne yapsin universite okunamis daga tarihimuzi bilmiyor kuru sıkı gidiyor

  • aysun haklı30 Eylül 2016 08:55

    12 Adalar Lozan'da değil 1912'de o günün padişahı tarafından İtalyanşlara verilmiştir.. Kafanızın basmadığı konularda ahkam kesmeyin.. Sizlere en güzel cevabı Aysun Kayacı vermi,şti..

  • KUT ÜL AMARE30 Eylül 2016 08:14

    SAVAŞMADAN TOPRAK KAYBEDEN TEK MİLLET BİZ OLSAK GEREK

  • ALPTUĞ30 Eylül 2016 08:02

    Hayretler içersinde izliyorum LOZAN antlaşması CHP nin antlaşması değilir TÜRKİYE CUMHURİYETİ hükümetinin işgal güçlerine karşı yaptığı bağımsızlık kurtuluş antlaşmasıdır neden ülkenin vatanseverleri ,milliyetçileri, ülkücüleri suskundur anlamak mümkün değil herhalde gelişmeleri derin uyku içersinde izliyorlar mandacılar gözlerini kör etmiş.

  • Meis ve Kos adaları30 Eylül 2016 07:28

    Bunlar Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bağırsan duyulacak Meis ve Kos adalarını hiç görmemişler herhalde. 12 ada verdin yunanlara bari şu 2 sini vermeseydin.

  • İsmail30 Eylül 2016 07:13

    Ermenistanla anlaşma imzalayan AKP'liler ne kadar başarılı olduğunuzu sanıyorsunuz da Lozan'a laf atıyorsunuz. Ne oldu Ermenistan'la anlama? Ermenistana hava sahasını açtınız, gümrük kapılarını açıyordunuz. Bunları unutmayın. Sizin anlaşmalarınızı da gördük. Atatürk'ün ve halkın savaşarak kurduğu Ülkeyi çadır devleti gibi yönetiyorsunuz buna da başarı mı diyorsunuz?