BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz"----

"KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz"

KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz
25 Mayıs 2017 - 11:59 www.finansgundem.com

KGF ve KOSGEB kredilerinin yatırımı ve istihdamı teşvik etmek için kullandırıldığını belirten BDDK Başkanı Akben, "KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bankacılık Düzeleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

Toplam kredilerde katılım bankalarının payınn yüzde 4 seviyesinde olduğunu belirten Akben, "Katılım bankacılığının 2023'te sektördeki payının en azından yüzde 15'e ulaşması yönünde tüm paydaşların önemli gayretleri var. Katılım sektörüne hem kamu tarafından hem de özel sektör tarafından yeni katılımcı gelmesini beklemekteyiz" dedi.

Akben, faizsiz finans kanun taslağında son aşamaya yaklaşıldığını bildirdi.

'KGF'nin sıkı denetçisi olacağız'

Mehmet Ali Akben ayrıca, "KGF ve KOSGEB kredileri çok gündeme gelen bir konu oldu, bu krediler yatırımı, istihdamı teşvik eder yapıda kullandırılmak için açıldı. Bunların dışında kullandırılmasını, yönlendirilmesini beklemiyoruz ve istemiyoruz, bunun sıkı takipçisi ve denetçisi olacağız. KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)