BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKGF kredi kefalet hacmini 250 milyar liraya çıkardı----

KGF kredi kefalet hacmini 250 milyar liraya çıkardı

KGF kredi kefalet hacmini 250 milyar liraya çıkardı
28 Mart 2017 - 06:30 www.finansgundem.com

KGF, Hazine kaynaklı kefaletin kapsamını genişleten, KOBİ ve KOBİ tanımı dışındaki işletmelerin finansmana erişim imkanlarının kolaylaştırılmasını amaçlayan protokolle hızlanan işlemlerle, bir haftada 20 milyar liralık kefalet verdi.

Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve Genel Müdür İsmet Gergerli arasında 20 Mart’ta imzalanan protokolle fon tarafından verilen kefaletin üst limitinin 200 milyon liraya yükseltildiği, toplam kefalet hacminin de 250 milyar lira olarak belirlendiği hatırlatıldı.

KGF’nin sağladığı Hazine kaynaklı kefaletin kapsamını genişleten, KOBİ ve KOBİ tanımı dışında kalan işletmelerin finansmana erişim olanaklarının kolaylaştırılmasını öngören protokolün ardından hızlanan işlemlerle bir haftada 39 bin işletmeye, 20 milyar lira kefalet verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“KGF’nin 25 yıllık tarihinde 2016 sonu ulaştığı KOBİ sayısı 35 bin 995, kefalet hacmi de 12,3 milyar lira iken, sadece 3 ayda 55 bin 5 işletmeye 48.7 milyar lira tutarında kefalet verilerek yüzde 497’lik bir artışa ulaşıldı. İşletme sayısı 91 bin, toplam kefalet hacmi 61.3 milyar liraya yükseldi.”

REKOR BEKLENİYOR

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın ise bankacılık sektöründe hükümetin Kredi Garanti Fonu’nu (KGF) ve kredileri destekleyen tedbirlerinin desteğiyle kredilerde miktarsal bazda ciddi bir artışla ilk çeyreğin tamamlanmasını beklediklerini, geçen yıl ilk üç ayda 120 milyar TL olan kredilerin bu yıl ilk çeyrek itibarıyla 175 milyar TL’ye yükseleceğini söyledi. Böylece kredilerde ilk çeyrek sonunda yıllık bazda artış yaklaşık yüzde 46’lık artışa denk geliyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • glckc28 Mart 2017 15:32

    bazı bankalar sistemi kötüye kullanıyor , anonim vatandaş a katılıyorum , ipin ucu kaçtı..hepimiz ödeyeceğiz bunun bedelini..

  • Anonim Vatandaş28 Mart 2017 09:21

    KGF kredilerini bankalar sebilden su dağıtır gibi dağıtıyorlar. Çoğu banka normal şartlarda hiçbir şekilde çalışmak istemediği batak müşterileri, nasıl olsa KGF kefaleti var diye kredilendirmeye başladı. KGF şu an için amacı dışında vatandaşın sırtına gelecekte çok büyük problemler yükleyecek bir sürece dönüştü. Bu yazdıklarımın sonuçlarını yakın zamanda hepimiz göreceğiz.