BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis KFC Türkiye satılıyor mu?----

KFC Türkiye satılıyor mu?

   KFC Türkiye satılıyor mu?
14 Ağustos 2017 - 14:44 www.finansgundem.com

Beş yıl içinde 400 yeni restoran açma hedefi vardı ancak iddiaya göre Yum Brands KFC Türkiye için satış pazarlıklarına başladı.

Fast food pazarının en önemli oyuncularından ABD menşeli KFC, 1989'da Turkent tarafından Türkiye pazarına getirilmişti. KFC'nin Türkiye'deki yönetimi 2013'te devralan Yum Brands o tarihten bu yana hızlı bir değişim sürecinden geçti. Bu süreçte organizasyon yapısı ve restoranlar yeniden yapılandırıldı. Ayrıca firma Türkiye'de 2015 İtibariyle İlk kez franchise sistemiyle büyümeye başladı. Bu operasyon sonrasında hızlı bir büyüme sürecine giren firmanın Türkiye genelindeki şube sayısı 104'e yükseldi. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye'de 400 yeni restoran açmayı hedefliyordu.

Bu İddialı büyüme planı doğrultusunda çalışmaları sürdüren Yum Brands'ta sürpriz bir gelişme var. Para Dergisi’nden Ersan Çıplak'ın haberine göre, Yum Brands, KFC Türkiye'yi devredecekmiş. Bu bağlamda bazı firmalarla görüşmelere de başlamış. Şu anda görüşülen firmaların adı sır gibi saklanıyor. Ancak franchise sektöründe konuşulanlara göre, çok kısa sürede satış gerçekleşecekmiş. Markanın Türkiye'deki büyüme planları oldukça iddialıydı, sürpriz gelişme bu planları nasıl etkileyecek şimdilik bilinmiyor.

KFC TÜRKİYE NE DEDİ

Haber üzerine Yum Brands adına gönderilen açıklamada franchise planlaması yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yum, Türkiye'deki KFC restoranlarını, en iyi restoran işletmecileriyle çalışmaya yoğunlaşarak mükemmel müşteri deneyimleri sunmak ve bölgede marka büyümesini sağlamak için yeniden franchise vermeyi planlamaktadır." 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BAYRAM MERCAN23 Ağustos 2017 09:22

    TAVUĞUN YANINDA EKEMEĞE DE PARA İSTERSEN BÖYLE OLUR . SATILDI HİÇ YOKTAN BELKİ YENİ ALANLAR TÜRK İNSANINA GÖRE HAREKET EDER.