BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKeskinoğlu konkordato istedi----

Keskinoğlu konkordato istedi

Keskinoğlu konkordato istedi
12 Haziran 2018 - 15:50 www.finansgundem.com

Beyaz et firması Keskinoğlu, likidite sorunu nedeniyle konkordato başvurusu yaptı

Türkiye'nin en büyük beyaz et firmaları arasında yer alan Keskinoğlu, nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, "2017’yi 1,1 milyar TL ciro ile kapatan ve İstanbul Sanayi Odası’nın raporunda 136’ıncı sırada olan şirketimiz; ticari faaliyetlerini aralıksız devam ettirebilmek için, geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuş ve bugüne kadar benimsediği şeffaflık ilkesi gereği bu durumu kamuoyuyla paylaşma kararı almıştır." denildi.

Konkordato, OHAL'in ilan edilmesinin ardından askıya alınan iflas ertelemenin yerine getirilmişti. Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.

Keskinoğlu'ndan yapılan açıklamada, Ocak 2017'de bankalarla bir yeniden yapılanma anlaşması imzalandığı, ancak son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması, döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar ve arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle konkordato başvusunda bulunulduğu belirtikldi. 

Şirketten yapılan açıklama şöyle:  

"Keskinoğlu A.Ş. olarak, 55 yıldır gururla yumurta ve piliç eti sektöründe tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. Bugüne kadar Türkiye’yi 75 ülkede temsil eden şirketimiz, yenilikçi uygulamalarıyla birçok ilki gerçekleştirerek sektöre her zaman öncülük etti. Yatırımlarımızla, nüfusunun yüzde 20’sinin gelir kaynağı olduğumuz Manisa ilimizin Akhisar ilçesi başta olmak üzere, sektörünün en büyük ilk 5 üreticisinden biri olarak Türkiye ekonomisine yaptığımız katma değeri her geçen yıl daha da artırdık. 2017’yi 1,1 milyar TL ciro ile kapatan ve İstanbul Sanayi Odası’nın raporunda 136’ıncı sırada olan şirketimiz; ticari faaliyetlerini aralıksız devam ettirebilmek için, geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuş ve bugüne kadar benimsediği şeffaflık ilkesi gereği bu durumu kamuoyuyla paylaşma kararı almıştır.

2011 yılından itibaren daha kaliteli ve hijyenik üretim için yaptığımız yatırımlar nedeniyle kullandığımız kredilerin yüksekliği ve eş zamanlı olarak sektörümüzdeki sorunlar nedeniyle kredilerimizin geri ödenmesinde sıkıntılar yaşamaya başladık. Bunun sonucunda da Bankalarımızla görüşerek, 19 Ocak 2017 tarihinde kredilerimizi yeniden yapılandırdık ve faaliyetlerimize en etkin şekilde devam ettik.

Ancak son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması, döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar ve arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle, İİK. 285 ve devamı maddelerinde değişen haliyle tanımlanan “Borçlarını, vadesi geldiği hâlde veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunma,” durumu gerçekleştiğinden, kanun metnindeki düzenlemeden de anlaşılacağı üzere öncelikle ve özellikle alacaklıların vadelerinde alacağına kavuşması ve ticari hayatımıza devam edebilmemiz amacıyla, Yönetim Kurulumuzun 04/06/2018 tarihli toplantısında oy birliği ile nakit sıkışıklığı bildiriminde bulunmaya ve aynı zamanda mali durumun iyileştirilebilmesi ve en önemlisi varlığımızı ve devamlılığımızı sürdürmek adına TTK m.377 uyarınca konkordato talebinde bulunulmasına karar vermiştir. Talebimiz dün mahkemece kabul edilmiş olup, düzenlediği tensip zaptında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı vermiştir.

Bu sürecin yönetiminde, işbirliği yaptığımız tüm bankaların tam desteğini almakla beraber, konuyu ilgili devlet mercileriyle de paylaştık ve kendilerinin de şirketimize destek olacağına dair gelişmeler yaşanmaktadır. Yönetim Kurulumuz; Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun faaliyetlerinin sürdürülmesi için uluslararası işbirlikleri de dahil olmak üzere; şirketi geliştirecek tüm fırsat ve imkanları değerlendirmektedir.

Değerli tüketicilerimizin, müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin ve siz basın mensuplarının geçici süreli bu durumu anlayışla karşılayacağından ve ülkemizin gıda sektöründeki en önemli üreticisi olarak faaliyetlerimizin devamı için desteklerini esirgemeyeceğinden eminiz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Haziran 2018 16:01

    7 aydır nakit akışı sıkıntısı çekiyormuş,perakende ve inşaat şirketleri de aynı durumda, önümüzdeki bilançolar ne durumda olduklarını daha net gösterecek.

  • ekonomik krizle geldiniz krizle de gideceksiniz13 Haziran 2018 10:36

    İşte akp nin Türkiye'yi getirdiği durum bu. Tam bir ekonomik krize soktu ülkeyi.

  • Ali Tepeli13 Haziran 2018 05:32

    Bir işletme faize bulaştıysa , dolarla borçlandıysa işleri büyük ihtimalle iyi gitmeyecektir.Çünkü elde ettiği karın büyük bir bölümü faize ve kur farkına gidecektir.Ben burdan ister kişisel olsun ister şirket olsun farketmez faiz ve dolara bulaşmayın kendi sermayenizle çalışın , kazandığınız karı alın terini çakallara kaptırmayın derim yoksa büyüklerimiz ve akil insanların dediği gibi burnunuz karga misali pislikten kurtulmaz .

  • Yorum12 Haziran 2018 17:38

    Doları bozdur nakit sıkışıklığın varsa bu son fırsat