BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşümde talep patlaması----

Kentsel dönüşümde talep patlaması

Kentsel dönüşümde talep patlaması
23 Ağustos 2014 - 12:03 www.finansgundem.com

İlk 7 ayda çalışmalar 1.5 kat artarken, ilk sırayı 400 bin hasarlı binayla İstanbul aldı

Kentsel dönüşüm çalışmaları, 2014'ün ilk 7 ayında geçen yıla göre 1.5 kat arttı. Vatandaş evini kentsel dönüşüme sokabilmek için harekete geçerken, İstanbul'da 400 bin kişi hasarlı bina tespiti yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük önem verdiği kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri çalışmaların yavaşladığına dair iddialara karşı çıkarken, kentsel dönüşüme giren riskli bina sayısının arttığına dikkat çekiyor.
 
ÇALIŞMALAR 1.5 KAT ARTTI
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin göreve gelmesiyle birlikte çalışmalar yoğunlaştırılırken, geçen yıla göre kentsel dönüşüme giren bina sayısında bir buçuk kat artış olduğu belirtiliyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, 2013'te kentsel dönüşüm için 63 bin bina tespiti yapılırken, 2014'ün ilk 7 ayında ise 155 bin riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Bu artışın ise "kentsel dönüşüm durdu" şeklindeki iddialara karşı en somut örnek olduğu ifade ediliyor.
 
140 MİLYONLUK KİRA YARDIMI
 
Türkiye'de kentsel dönüşüm için bina tespiti yapılmayan il kalmazken, şu ana kadar vatandaşa da 140 milyon TL'lik kira yardımı yapıldığı öğrenildi. Kira yardımının bankalara para aktarma şeklinde gösterilmesine tepki gösterilirken, yetkililer "Bankalara ve müteahhitlere bir kuruş bile para aktarma yetkimiz yok. Sadece vatandaşın çektiği kentsel dönüşüm kredisine yüzde 4 oranında katkıda bulunuyoruz. Bu vatandaşa yapılan bir yardım, bundan daha doğal ne var" açıklaması yapıyor.
 
İSTANBUL BAŞI ÇEKİYOR
 
İstanbul 'da 400 bin kişinin depreme karşı riskli olan evini kentsel dönüşüme sokmak için tespit yaptırdığı öğrenildi. İstanbul'da 105 bin konut ve 22 bin binanın kentsel dönüşüm için belirlendiği öğrenildi. Bakanlık Örnektepe Kentsel Dönüşüm Projesi'yle bin 200 konutun dönüşümünün sağlanacağını bildirdi. İzmir kentsel dönüşüm konusunda Ankara'nın önüne geçti. İzmir'de 8 bin 750 konut kentsel dönüşüm için tespit edilirken, Ankara'da bu sayı 6 bin olarak belirlendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)