BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKemal Kılıçdaroğlu gidiyor mu?----

Kemal Kılıçdaroğlu gidiyor mu?

Kemal Kılıçdaroğlu gidiyor mu?
08 Aralık 2016 - 09:35 www.finansgundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adana mitinginde FETÖ'cü gazetecileri alkışlatması parti içinde krize neden oldu

Deniz Baykal başta olmak üzere birçok milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirdi. Milliyet yazarı Tunca Bengin bugün köşesinde CHP içindeki rahatsızlıkları kaleme aldı. Bengin, parti içinde yeni başkan, kurultay tartışmalarının ayyuka çıktığını belirtti.

İşte o yazı:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’da düzenlenen mitingde, tutuklu gazeteciler arasındaki, FETÖ’cü olduğu öne sürülen bazı isimleri alkışlatması gelenekselci CHP’lileri kızdırdı. Özellikle de bu durumu doğru bulmadığını belirten Deniz Baykal’ın “Gerçek CHP kimliğini ortaya çıkarmamız lazım” çıkışından sonra daha inandırıcı, güven veren ve etkin bir CHP için eski mi yoksa yeni mi tartışması yine alevlendi. Dolayısıyla, biz de eski ve yenici bazı partilerle dün yoğun bir telefon trafiği yaşadık. Her konuşmamızda da öncelikle Adana’daki mitingle ilgili yorumlarını, sonrasında da parti içine dönük yansımalarını sorduk. Buna göre; eskiciler, yani gelenekselciler diyor ki;

Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir kadro kuramadı, yola çıkarken güvenilir olmayı yitirdi. Adana’daki son olay da bugüne kadarki yanlış politikaların bir sonucu. Ana muhalefet partisi olarak mağdur veya suçlu olan birilerinin haklarını savunabilirsin, onları hukuk içerisinde yargılayın diyebilirsin. Ancak onun ismini zikrederek burada deyip alkışlatmak o adamın arkasında durduğunu gösterir. Bu da parti genel başkanını bırak, parti üyesinin dahi yapmaması gereken vahim bir olaydır. Nitekim Baykal’ın sözleri de hem parti başkanlığı hem de devlet adamlığına dönük ders niteliğindeydi. Partide var olan sıkıntılar büyüyor ve bunun böyle gitmeyeceği açık. Dahası, muhalif gruplar arasında ‘kim gelecek’ tartışması ya da pazarlığı yaşanıyor. Ve bugün olmazsa yarın olağanüstü kurultay gündeme gelebilir.

Buna karşı yeniciler, yani parti içi iktidardakiler diyor ki:

Tepki gösterenler zaten bizim daha önceki kongrelerden, özellikle de ön seçimden sonrası hep muhalif olan arkadaşlar. Bu düşünceleri yeni değil, sadece Adana vesile oldu ve kamuoyuyla paylaştılar. Adana’da isimlerin okunması bir tercih meselesi. Siyasette yaptığınız her tercihin bir alternatif maliyeti vardır. Ya o isimleri okuyacak, okutacaksınız ya da hiç okumayacaksınız. Aradan seçim yaparsanız bu sefer siz ayrımcı duruma düşeceksiniz. Yani eleştirdiğiniz bir iktidarın yapmış olduğunu yapacaksınız. Gelen tepkilerin, söylemlerin hiçbiri sürpriz değil. Bu tartışma yeni CHP sözünün kullanıldığında başlayan ve yıllardır parti içimizde söylenegelen şeyler; sadece bugün dozajı birazcık yükseldi. Baykal da yeni bir şey söylemedi, eski söylediklerinin tekrarıydı. Bu olaydan yeni bir kurultay falan da çıkmaz.

Her iki tarafı dinledikten sonra biz de diyoruz ki:

CHP’nin eski ya da yeni olması pek fark etmiyor. Çünkü parti içi dinamikler, daha doğrusu, hizipler her zamanki gibi ülkede değil, CHP’de iktidar olmaya odaklanmış durumda. Yani daha inandırıcı, güven veren ve etkin bir CHP için “değişim” sözcüğü gündemden düşmüyor ama bu da ağırlıklı olarak “O gitsin, ben geleyim” mantığı üzerinden yürüyor. Hem de ülkede yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen...

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet08 Aralık 2016 22:52

    AKP de hayınlere yer yok onlar burda barınamzlar

  • Ahmet08 Aralık 2016 22:39

    Bu beyanname Kemal tam tiyatrocu olur

  • Ali Ergül08 Aralık 2016 21:12

    CHP'nin başında genel Başkan'ı olmadan %25 oy alır, Kemal Kılıçdaroğlu varken %24,5 alıyor. Düşünün Atatürkçü, Milliyetçi, Laik ve lider biri gelirse ne oy alır %40 alır. Kim bu derseniz Uğur Dündar..

  • fatih08 Aralık 2016 13:50

    benim adım kemal ben parayı bulurum diyordu bulsun işte hizmet etsin izmire? her yağmurda paçaları sıvayıp lağımlı suda karşıdan karşıya geçiyor insanlar. müstehak bunlara diyorlar ki hizmet mizmet istemiyoruz yeterki bizi bizden olmayan yönetmesin! biz o arsenikli suyu da içeriz yağmurda taşan yollarda da yüzeriz hiç farketmez diyor bu halk. Bir de bu halk izmiri türkiyenin bir paçası değil avrupanın bir parçası olarak görüyor :) yav varya tam bir komedi he. Ben izmir torbalılıyım bana sor bu halkı. Türkiyenin yüz karasıdır izmir malesef.

  • chp08 Aralık 2016 13:13

    önce bir parti kendi kendisiyle barışık olacak bir birini yemeyecek hizip hiç bitmez bu partide.

  • dx08 Aralık 2016 12:42

    Ayrıca ;zmir'e hizmet gitmiyorsa orası sola oy veriyor diye ödenek vermiyorlar,Belediye olmayan parayla ne yapacak?Doları mı var bozdursun?

  • dx08 Aralık 2016 12:41

    Diğer partiler liderlerine tapıyorlar. Tek kötü lider kalender Kemal öyle mi?.CHPnin sıkıntısı bu,liderine sahip çık,başka yok çünkü.

  • Ahmet engin 08 Aralık 2016 12:28

    cehape AK PARTİ olduğu sürece bir hiçtir. Ki bu yüzden HAİN FETÖ cüler AK PARTİ seçmenine MHP üzerinden ulaşmak istediler ama olmadı elh. Görünen o ki AK PARTİ ve MHP bu siyaseti iyi okudu ve Ela'n muhteşem hamlelerini de sıralıyorlar. İnşaallah uyumları ve milletimiz hayrına icraatları da devamlı olur.

  • MANİDAR08 Aralık 2016 11:37

    Kasetle geldiği için fetö'ya ahde vefa gösteriyor.

  • temel08 Aralık 2016 11:33

    AKP,ye karsi 6 secim kaybetmis basarisiz baskan.

  • HAKAN08 Aralık 2016 11:24

    GİTME NE OLURSUN BAŞIMIZDA KAL SANA İHTİYACIMIZ VAR..NE OLURSUN GİTME...ANCAK BİZİ SEN KURTARIRSIN....

  • ÖZGÜR08 Aralık 2016 11:22

    HERŞEY SÜT LİMAN OTURUYORDUK...BENCE 5 YIL DAHA ŞANS VERİLMELİ

  • milli08 Aralık 2016 11:19

    BİR ŞEYLER YAPIP BU MADENİ GÖNDERMEMEK GEREKİR GERİKİRSE ARKASINDA DURMAK GEREKİR ÇÜNKÜ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ...

  • HATIRLATAYIM08 Aralık 2016 11:16

    DARBE YAPAN KOMUTANIN KARDESI HALA AKP MV. VE BASKAN YARDIMCISI.

  • flamenco7208 Aralık 2016 11:15

    bi zaaaamet:)

  • Kemalist08 Aralık 2016 11:11

    Akepe ulkeyi darbe ve krize surukledi.Ergenekon ve balyoz kumpasinin savcilarina ovguler yagdirdi.Bu savci ve hakimleri HSK da , Fetocu teroristeri Genelkurmayda en etkin yerlere getirdi.Bu davalar donucunda insanlar intihar etti hastalandi yillarca hapis yatti.Sonra da KANDIRILDIK ALLAH BIZI BIZI AFFETSIN.Once ulkeyi bu duruma getirenlerin GITMESI gerekir.Eger vicdanlari var ise.Gunde 10 vakit namaz 365 gun oruc da tutsalar gunahlarindan arinamazlar.Tabii bunlara oy vetenletin de vicdanlarini sorgulamasi getekir.

  • çakır08 Aralık 2016 10:51

    Kemal kılıçdaroğlu gitmesin kampanyası başlatalım gelen gideni aratır ben çok memnunum başarısızlığına turkiyenin en büyük köyü izmirden çok memnunuz kaldırımlar sürekli yenileniyor çok memnunum kemal beyin solculuğundan çok memnunum yazmakla bitmez niye gitsin ki

  • zaim08 Aralık 2016 10:36

    aslında kılıçtarın gitmesi ak partiye yararamaz..çünkü yeni gelen bir umuttur...malesef CHP bunu kaybetti

  • seda08 Aralık 2016 10:34

    parti başında olması bizim için çok ama çok güzel ulaşamayacak yerlere geldik sayesinde bence 5 yıl daha durmalı...teşekkürler kılıçtar yolu devam

  • realite08 Aralık 2016 10:33

    gitmelisin..bunu kendinde biliyorsun, tüm partililerde..yeteri kadar sabır ettik başarısızlık ve hatalarına !!

  • CEMAL08 Aralık 2016 10:33

    Bu adam CHP ye layık birisi değil.Atatürk ün kurduğu partinin düştüğü duruma bak.Sanırım fetöye diyet ödüyor.Onuru varsa bir an önce çekip gitsin.Burası onun yeri değil

  • sencer08 Aralık 2016 09:59

    fetöcü gazetecileri alkışlatması gayet doğal çünkü fetonun kasetiyle oturttular o koltuğa bence gitmesi değil kalması hükümetin işine yarar ben gayet memnunum kemalden tam bir chp zihniyeti daha iyisini bulamazsınız.

  • alper08 Aralık 2016 09:58

    şunu alın artık partiyi yıprattı...bitmek üzere...ne atatürk kaldı..ne millilik kaldı...

  • chp08 Aralık 2016 09:55

    Yazık size verdiğimiz oylara, beğenmediğimiz AKP sizden daha derli toplu.

  • Realist08 Aralık 2016 09:55

    Sn.Kılıçdaroğlu'nun Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşleri alkışlatmasi yanlış olmuştur.Bu kişilerin Ergenekon ve balyoz davalarını destekledillerini günlerce TV TV dolaşıp algı operasyonuna çanak tuttuklarıni iyi biliyoruz.Ancak ben bu davaların savcısıyım, Allah bizi affetsin diyenleri de unutmamak lazım.