BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKDV, Suudi ekonomisinde düşüşe yol açtı----

KDV, Suudi ekonomisinde düşüşe yol açtı

KDV, Suudi ekonomisinde düşüşe yol açtı
05 Şubat 2018 - 17:47 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'da başlayan KDV uygulaması, petrol dışı sektörlerde işlemleri ciddi oranda azalttı, üretim ve satın alma oranları da düştü.

Suudi Arabistan'da birçok alanda bu yıl başında başlayan KDV uygulaması, petrol dışı sektörlerde işlemleri ciddi oranda azalttı. Ocak ayında üretim ve satın alma oranları düştü.

Bloomberg News'in haberine göre, Suudi Arabistan Satınalma Endeksi'nin tarihinin en düşük seviyesine gerileyerek yüzde 57'den yüzde 53'e düştü. Üretim ve talepte de ciddi düşüş yaşandığı bildirildi.

Suudi Arabistan Gelir ve Zekat Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "sağlık, eğitim, bankacılık işlemleri, emlak, ulaşım, akaryakıt, elektrik, su, iletişim ve sigorta işlemleri gibi pek çok alanda KDV uygulamasına başlandığı" belirtilmişti. Yüzde 5 olacağı kaydedilen KDV uygulamasının konut kirası, devlet tarafından verilen sağlık hizmetleri ve ihracat gibi sınırlı bazı alanlarda uygulanmayacağı ifade edilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)