BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKayyumdan İpek ailesine 830 milyonluk dava!----

Kayyumdan İpek ailesine 830 milyonluk dava!

Kayyumdan İpek ailesine 830 milyonluk dava!
27 Nisan 2016 - 09:29 www.finansgundem.com

Koza-İpek soruşturmasında firar eden Akın İpek ile tutuklanan Cafer Tekin İpek’e kayyum heyeti de dava açıyor

Koza-İpek Holding'e atanan kayyum heyeti, firari Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek'in tutuklanmasına yol açan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporunun ardından harekete geçti. Kayyum heyeti 830 milyon TL usulsüzlüğü ortaya koyan raporlardan yola çıkarak, paranın tahsili için İpek ailesine dava açacağını bildirdi. Dava kapsamında, 830 milyonluk meblağın geri alınması, İpek ailesinin sermaye piyasasında gerçekleştirdikleri usülsüz işlemler nedeniyle zarara uğrayan küçük hissedarlara temettü olarak dağıtılması planlanlanıyor

RAPORLAR SAVCIDAN İSTENDİ

Sabah'ın haberine göre, kayyum heyeti, SPK'nın savcılığa gönderdiği 4 raporu istedi. Raporlar, 170 milyon TL'lik usulsüz bağış, kanuna aykırı biçimde yönetim kurulu üyelerine 107 milyon TL fazladan para ödemesi, İK Akademi adlı şirket üzerinden usulsüz olarak 70 milyon doların (200 milyon TL) İpek Üniversitesi'ne ve zarar eden basın yayın şirketlerine 353 milyon TL'nin aktarılmasını içeriyor. Kayyumlar daha önce de yine halka açık şirketlerin hesaplarındaki paralarla alınan lüks otomobil koleksiyonunu ortaya çıkarmıştı.

OTOMOBİL PARASI DA HİSSEDARA

Aralarında Akın İpek'in şahsına özel Bentley marka otomobilin de bulunduğu 25 milyon değerindeki koleksiyon ihale yoluyla satılığa çıkarılmıştı. İhale kapsamında satılan otomobillerin paraları, yine küçük hissedarların hesaplarına yatırılarak zararları giderilmişti.

CAFER İPEK ÖNCEKİ GÜN TUTUKLANMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı gerekçesiyle Koza-İpek Holding şirketlerine yönelik yürütülen soruşturmada Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hesaplar incelemeye alınmıştı. Yürütülen çalışmalar sonucunda holding bünyesindeki şirketlerde yapılan usulsüzlüklere ilişkin 4 ayrı rapor hazırlanarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu suçlamalar üzerine önceki gün İstanbul'da yakalanan Cafer Tekin İpek Ankara'ya getirildi. Savcılık sorgusunun ardından İpek, "FETÖ üyesi olmak" ve "SPK Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yıllarca nerdeydiniz riyakarlar27 Nisan 2016 20:52

    Yıllardır herşeye ses etmeyen akp menfaati ters düşünce nasıl saldırıyor. Demek ki şu an da başka yandaşlarını milletin hakkina girerek koruyor. Menfaati çatıştığı an hemen dalevaralar açığa çıkıyor

  • Ay27 Nisan 2016 16:59

    Haber doğru diyillll

  • Gazeteci.27 Nisan 2016 16:56

    Benim hesabıma yatan herangii bir para yoktur. Bu haber dogru diyildir.

  • sdk27 Nisan 2016 14:23

    riski alan zararı çeker almasaydınız bu kadar büyük riski olan darbeye girişmiş bir cematın hissesini tersi olsa memnundunuz değilmi

  • mus27 Nisan 2016 13:29

    klasik havuz haberi.

  • İpekzede27 Nisan 2016 12:39

    İhale kapsamında satılan otomobillerin paraları, yine küçük hissedarların hesaplarına yatırılarak zararları giderilmişti. Bu cümlenin neresi doğru Allah aşkına söylermisiniz. Hangi küçük yatırımcıya para yatırmışlar bunlar bi açıklasınlar bakalım veya siz açıklayın.

  • ALİ27 Nisan 2016 10:11

    asıl mağdurlar, bu hisseye kayyum atandığında elinde hisseyle yakalananlardır... dolayısı ile bir mağduriyet giderilecekse bunlar düşünülmeli ve takas kayıtlarından bi kişiler bulunarak zararları giderilmelidir.

  • MAĞDUR27 Nisan 2016 10:09

    hani nerede benim hasaplarıma birşey yatırılmadı, bu hisselere el koyma tarihinden sonra ciddi zararım oldu.. ve büyük zararla hisseleri satmak zorunda kaldım, benim zararımı kim karşılayacak... hakkımı helal etmiyorum.

  • YATIRIMCI27 Nisan 2016 10:07

    bu para temettü olarak verilecekse, el koyma tarihinde elinde hisse olanlara verilmelidir, zira el koyma tarihinde elinde hisseyle yakalananların ciddi zararları oldu ve en büyük mağduriyeti bunlar yaşadı, bunlardan biri de benim, malesef o dönemde ciddi zararla çıkmak zorunda kaldım, bu para şimdi bu temettüylü duyup üşüşen uyanıklara verilmemelidir.