BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatılım bankacılığı için önemli açıklama----

Katılım bankacılığı için önemli açıklama

Katılım bankacılığı için önemli açıklama
28 Eylül 2016 - 17:38 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, katılım bankacılığında ürün çeşitliliğini artırmanın yolunu açıkladı

Katılım bankacılığının her yönüyle ele alındığı Islamic Finance News Turkey Forum (IFN Turkey), 28 Eylül’de Türkiye Finans Katılım Bankası ana sponsorluğunda Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’den ve dünyadan konuşmacıların yer aldığı konferansta, katılım bankacılığı sektöründeki fırsatlar, trendler ve yeni ürünler konusundaki öngörüler paylaşıldı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, konferansın sonunda gerçekleştirilen kapalı oturumda üst düzey katılımcılarla fikir alışverişi yapma imkanı bulduklarını söyledi. Katılım bankacılığında en önemli noktalardan birinin, ürün çeşitliliğini artırmak olduğunu dile getiren Uzun, “Bunu hızlandırabilmek için Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) bünyesinde bir Ar-Ge departmanı oluşturulması yönünde bir önerimiz var. Bu departmanda görev alacak ekipte, Türk ve İslam hukuku uzmanları, bankaların temsilcileri ve üniversitelerin öğretim üyeleri yer almalı. Ürün çeşitliliğini bu ekiple birlikte çok hızlı şekilde sağlayabiliriz” dedi. Katılım bankacılığı için ayrı bir mevzuat altyapısı oluşturulması gerektiğinin de altını çizen Uzun, bununla ilgili çalışmaların olduğunu kaydetti.

‘KAMUSAL PROJELERE İSLAMİ FONLAR ÇEKİLEBİLİR’

Konferansın “Katılım Bankacılığı, 2023 Hedeflerinde Anlamlı Rol Oynayabilecek mi” adlı oturumunda söz alan Türkiye Finans Katılım Bankası Bahreyn Şube Müdürü Metin Tekeci de Türkiye’de yapılan, köprü, yol gibi büyük projelerde önümüzdeki dönemde islami finansmanın da kaldıraç sağlayabileceğini söyledi. Özellikle Ortadoğu’da islami finans enstrümanlarına yatırım yapmak isteyen büyük fonların olduğunu dile getiren Tekeci, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti, 2012 yılından beri sukuk ihraç ediyor. Önümüzdeki dönemde bu faaliyetin, büyük projeler için islami finansmana özel yapılanmayı da getireceğini öngörüyoruz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)