BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya, BSI'den sertifika aldı ----

Bank Asya, BSI'den sertifika aldı

Bank Asya, BSI'den sertifika aldı
05 Haziran 2011 - 01:06 www.finansgundem.com

Bank Asya, 2011 yılında uygulamaya koyduğu “İş Sürekliliği Yönetim Sistemi” ile BSI’den İş Sürekliliği Sertifikası aldı

Bank Asya, İngiliz Standartlar Enstitüsü BSI’den, dünyada 10’u banka olan sadece 240 kuruluşta bulunan BS 25999 BCMS (İş Sürekliliği Yönetim Sistemi) Sertifikası almaya hak kazanan ilk Türk kuruluş oldu.
4 Haziran 2011’de Bank Asya Genel Müdürlüğü’nde yapılan Sertifika Takdim Töreninde Bank Asya’nın İş Sürekliliği Sertifikasını BSI Türkiye Genel Müdürü Özlem Ünsal’ın elinden alan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, kuruluşundan bu yana sürekli yükselen bir başarı grafiği çizen Bank Asya’nın, başarısını BSI gibi dünya çapında saygın bir kuruluştan iş sürekliliğini garantileyen bu sertifika ile pekiştirdiğini ifade etti.
Bank Asya’da 2007 yılından itibaren çeşitli kademelerde uygulanan iş sürekliliği planlarının 2010 yılı Mayıs ayında başlatılan proje ile bir yönetim sistemi haline getirildiğini ifade eden Çelik, Bank Asya İş Sürekliliği Plan ve Politikalarının Kasım 2010 itibariyle yürürlüğe girdiğini belirtti. Abdullah Çelik, bu doğrultuda yapılan çalışmalarda kılavuz olarak dünyada bu konudaki tek standart olan İngiliz Standartları Enstitüsü’nün (British Standard Institution – BSI) 25999 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ve Uluslararası İş Sürekliliği Enstitüsü İş Sürekliliği Yönetim Kılavuzu’nu kullandıklarını söyledi.
Bankaların tüm paydaşlarına tehditler karşısında hizmet sürekliliğinin sağlanacağı ve piyasa değerinin korunacağı konusunda güven sağlaması gerektiğinin altını çizen Çelik: “Bu anlamda İş Sürekliliği Yönetim Sistemi’nin oluşturulması Bankamızın olağanüstü durumlarda yürütülecek faaliyetlere ilişkin hareket tarzını belirlemiştir. Bu sertifika ile de olağanüstü durumlarda Bank Asya’da iş sürekliliğinin sağlanacağına dair güvence BSI tarafından onaylanmıştır” dedi.
Bank Asya Genel Müdürü Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bank Asya bugün milyonlarca müşterisi olan, gerek şubeleri gerek alternatif dağıtım kanalları vasıtasıyla etkin ve hızlı hizmet verme konusunda önemli mesafe kat etmiş bir banka. Bu hizmeti şu anda veriyor olmak değil, her koşul altında sürekli olarak veriyor olmak önemli. İşte Bank Asya, bu sertifika ile bu hizmet sürekliliğini sağlamak adına önemli bir aşama kaydetmiştir.”
Bank Asya’nın kalite çalışmalarına verdiği önemi bundan sonra da sürdüreceğini kaydeden Genel Müdür Çelik, ilklerin Bankası Bank Asya’nın teknoloji alanındaki öncülüğünün yanı sıra kalite alanında da ilklere imza atmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)