BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKapalıçarşı'da yeni yönetim belirlendi----

Kapalıçarşı'da yeni yönetim belirlendi

Kapalıçarşı'da yeni yönetim belirlendi
17 Ocak 2016 - 23:31 www.finansgundem.com

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'nın yeni yönetimi, ilk kez esnafın sandık başına gitmesiyle belirlendi

Kapalıçarşı'da gerçekleşen seçimde, Ahmet Kökler ve Ali Nezih Yargılı'nın listeleri yarıştı. Çarşıdaki bin 232 esnafın oy kullandığı seçimde, Kökler'in listesi 928 oyla ilk sırada yer aldı. Yargılı'nın listesinin de 301 oy oldığı seçimde, 3 oy geçersiz sayıldı.  

Seçim öncesinde Kapalıçarşı yönetimi konusunda bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçilen yönetim kurulunun Kapalıçarşı'nın esnaflarından oluşacağını ifade ederek, Fatih Belediyesi olarak, tarihi eserlerin restorasyonu konusunda çok tecrübeli olduklarını ve bu tecrübeleriyle çarşı yönetimine katkı sunacaklarını söyledi. 

Demir, Kapalıçarşı'ya pek çok hizmetleri olduğunu dile getirerek, "40 bin metrekare çevresiyle 100 bin metrekare alan, 3 bin 150 dükkan var. Bunların hepsinin röleveleri, restorasyon çalışmaları oldu. Kapalıçarşı’ya özel yasa çıkarıldı, şimdi en büyük dönemeçteyiz. Bir Eyfel Kulesi'nin 11 kişilik yönetim kurulu var. İçerisinde ne bir dükkan var, ne çarşı var, ne hamam. Demirden yapılmış bir yer, 11 kişilik yönetim kurulu var. Kapalıçarşı'nın şu ana kadar 554 yıldır bir sahibi yok. Kullananı çok, dünyanın en çok ziyaretçisinin olduğu yer. Dünyanın en eski tarihi eseri ama sahibi yoktu" diye konuştu. 

Kapalıçarşı'nın büyük bir emanet olduğunu vurgulayan Demir, 2009'dan bu yana Fatih Belediyesi olarak üzerlerine aldıkları bu emaneti sahibine bıraktıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Bunun hakikaten huzuru içerisindeyiz. Seçilen yönetim kurulunun yapacağı yol haritasını, projelerini yaptık, gerekli yasal altyapılar oluşturuldu. Altyapı ile ilgili Büyükşehir Belediyemizle üretime başladık. Netice itibarıyla yönetim kurulu seçildikten sonra önlerinde onaylı bir proje ve proje doğrultusunda yapılacak bütün çalışmaların detayları var. 13 kişilik yönetim kurulunun 9'u esnaftan oluşuyor, 4'ü de kamu kurumlarının temsilcileri olacak. Bizim şöyle bir avantajımız var; 2009'dan bu yana bütün bu sürecin içerisinde olduğumuz için bundan sonra yapılacak olana masada da destek vereceğiz. Burası dünyanın en önemli, en çok ziyaret edilen çarşısı ve kurulduğu günden bu yana pozisyonunu devam ettirebilen bir çarşı. Bu kadar önemli bir çarşının tüm sorumluluğunu esnafın üzerine atmak doğru değil. Tarihi eser, evrensel değerimiz ve bütün milletin ortak değeri. Biz de diğer kamu kurumları da ve şüphesiz esnafta üzerine düşeni yaparak bu görüntülerden kurtulacağız. Kapalıçarşı problem olmaktan çıkacak." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)