BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKanada'da hayat sanıldığı kadar güzel mi?----

Kanada'da hayat sanıldığı kadar güzel mi?

Kanada'da hayat sanıldığı kadar güzel mi?
23 Ekim 2017 - 15:55 www.finansgundem.com

Kanada dünyada en çok yaşanılmak istenen ülkelerin başında. Google’de hayat güzel ama gerçek hayat nasıl? İşte zorlukların listesi…

Trump’ın seçilmesiyle ülkeden kaçmak için sıraya giren Amerikalılardan sonra, İngiltere Brexit kararıyla berber kendilerine yeni bir yurt arayan İngilizlerin de Google’de en çok Kanada’yı tıkladığı ortaya çıktı.

Gelişmeyle birlikte Google News veri editörü Simon Rogers'a göre 'Kanada'ya taşınma', internet aramalarında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar arttı.

Şüphesiz, bazıları Kanada'nın nefes kesen doğası ve ferah geniş alanlarının çekiciliğine kapılıyor (Kanada yüzölçümü bakımından dünyadaki en büyük ikinci ülke), ayrıca Kanadalılar yabancılara karşı dostane yaklaşımlarıyla, hükümet de göçmenlere karşı açık kapı politikasıyla övünüyor ama kimse yaşamın zorluklarından doğadaki tehlikelerden bahsetmiyor.

İşte BBC News'ten Jasmine Taylor-Coleman'ın hazırladığı, Kanada'nın belli başlı zorlukları listesi…

Sinekler

Kanada kış aylarında çok soğuk bir ülke ve şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı yerlerde sıcaklık -40 dereceye kadar düşebiliyor.

Ancak havalar ısındığında bile kapalı bir yerde kalmak için bir neden var.

Kanada toprakları, ülkenin sert iklimine adapte olmuş onlarca tür sivrisineği barındırıyor.

2014 yılında Kanada Kuzeybatı Toprakları'na yerleşen BBC Spor muhabiri Ollie Williams, "Buraya taşındığımda kimse bana bu sineklerden bahsetmemişti" diyor ve ekliyor:

"Hiçbir fikrim yoktu. Her nedense kafamdaki, yılın yarısından fazlası bir dönemde donmuş olan bir yerin, başparmağınız büyüklüğündeki kana susamış böceklerin evi olamayacağı düşüncesiydi. Bu konuda çok yanılmışım."

Geçim maliyetleri

Olli Williams, satış vergisi ya da faturalara eklenen bahşiş gibi ek ücretlere Amerikalıların alışık olacağını ancak bunun İngilizler için çok şaşırtıcı olduğunu belirtiyor.

"Kağıt üzerinde gördüğünüz masraf her neyse bu, sonunda kasada ödeyeceğinizden daha azdır. Neden bize İngiltere'de yapıldığı gibi son fiyatı yazılı olarak söylemiyorlar?" diyor Williams.

Bu arada günlük market fiyatları Kanada dolarının ABD doları karşısındaki performansına bağlı olarak değişiyor. Kanada'da tüketilen meyve sebzelerin büyük çoğunluğunun ithal ediliyor olması nedeniyle bunlar kur dalgalanmaları karşısında korunmasızlar.

ABD'den gelenler, Kanada'nın büyük bir petrol üretici olmasına rağmen, bu ülkedeki benzin fiyatlarını daha pahalı bulacaktır.

İngiltere'den gelenler ise muhtemelen daha çok, bira, şarap ve sert içkilerin (tıpkı benzin gibi) ne kadar çok vergilenmiş ve bu nedenle pahalı olduğuna şaşıracaktır.

Kanada'da nerede yaşandığına bağlı olarak alkollü içkilerle ilgili yasal düzenlemeler, bu içkilerin nerede satılacağını ve tüketileceğini de kısıtlamakta.

Yüksek ev fiyatları

Vancouver ve Toronto kentlerinde artan konut fiyatları, git gide daha fazla insan için ev sahibi olmayı zorlaştırıyor.

Vancouver'daki ortalama konut fiyatları geçen yıllara oranla artarak 900 bin Kanada dolarını aştı.

Toronto'da da bir evin ortalama fiyatı 800 bin Kanada doları civarında.

Globe and Mail gazetesinin finans sayfası köşe yazarlarından Rob Carrick, "Yaşanacak en ilginç kentlerden ikisi olağanüstü pahalı konut piyasalarına sahip" diyor.

Carrick, bu konutları satın alabilecek yeteri kadar varlıklı insanın var olduğunu, ancak fiyatların orta ve alt sınıflar için çok yüksek olduğunu söylüyor.

Bazı uzmanlar İngiltere'deki Brexit nedeniyle daha fazla yabancı alıcının Kanada'ya gelebileceğini ve bunun büyümeyi sürdürmeye yardımcı olacağını belirtiyor.

Ancak ülkedeki birçok insan için bir ev sahibi olma ihtimali git gide azalıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)