BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKahvenin de havyarı olur mu? Lavazza ile oldu!----

Kahvenin de havyarı olur mu? Lavazza ile oldu!

Kahvenin de havyarı olur mu? Lavazza ile oldu!
13 Ekim 2015 - 12:45 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü kahve üreticisi Lavazza, 122 yaşını ‘kahve havyarı’ ile kutluyor

Dünyanın en büyük kahve üreticilerinden Lavazza, 122’inci yaşını müşterilerine çok özel lezzetler sunarak kutluyor. 122’nci yıl kutlamalarının ilk adımı, dünyada ilk kez Lavazza için üretilen “Kahve havyarı” tadımı ile atıldı. Dünyaca ünlü ve moleküler gastronominin kurucusu şef Ferran Adria ile Lavazza Ar&Ge ekibinin ortak çalışması ile ortaya çıkarılan kahve havyarı, kahveseverlere hayal ötesi yepyeni bir boyut sunuyor.

Bu bir meydan okuma
Lavazza’nın dünya çapındaki 108 eğitmeninden biri olan Arif Efe, Türkiye’de ilk kahve havyarı sunumunu, Best Coffee Shop’un Astoria mağazasında gerçekleştirdi.  Kahve havyarı yapmanın aslında bir meydan okuma olduğunu söyleyen Arif Efe, “Kahve havyarını ticari bir ürün olarak görmüyoruz burada önemli olan kahve ile neler yapılabileceğini göstermekti, bunu da başardık. Kahve havyarı yapım ve tadım etkinliklerimiz, yıl boyunca Best Coffee Shop’un diğer şubelerinde sürecek. Hatta sadece kahve havyarı değil, başka ürünlerimizi de tüketicilerle paylaşacağız” dedi.

Özel cihaz, yosun, tuzlu su...
Kahve havyarı için öncelikle Ferran Adria ve ekibi tarafından tasarlanan özel bir cihaz gerekiyor. Espresso ile Kızıldeniz’de bulunan ve moleküler gastronomide yoğun olarak kullanılan ‘algeni’ yosunu karıştırılıyor. Bu karışım, bu özel cihaza yerleştirilerek minik daireler haline getiriliyor. Daha sonra ise iki kez tuzlu suyun içinde süzgeçle yıkanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)