BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKadir İnanır şah damarından ameliyat olacak----

Kadir İnanır şah damarından ameliyat olacak

Kadir İnanır şah damarından ameliyat olacak
23 Şubat 2018 - 12:22 www.finansgundem.com

Duymayan Kalmasın programının haberine göre usta oyuncu Kadir İnanır bir hafta sonra ameliyat olacak

Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Kadir İnanır kısa bir süre önce hastaneye kaldırılmıştı. Beyninde pıhtı atması tespit edilince acilen ameliyata alınmış ve daha sonra da sağlık durumunun iyi olduğu açıklanmıştı.

Bugün, Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Duymayan Kalmasın programının haberine göre; Usta oyuncu Kadir İnanır bir hafta sonra şah damarından ameliyat olacak.

Kadir İnanır'ın doktoru geçtiğimiz hafta şunları söylemişti:
"Artık kendisi yoğun bakımda değil. Ayağa da kalktı. Yoğun bakımda tutmamızın nedeni bazı risk faktörleriydi. Kadir Bey’in pıhtısı ana beyin damarlarından birindeydi. Pıhtıyı artıran bazı risk faktörleri vardı ama Kadir Bey’in vücudu iyi cevap verdi. Konuşması ve anlaması gayet normal, her işini kendisi yapabilecek durumda. Risk analizlerini yapıyoruz."

ŞAH DAMARI NEREDE?

Karotid arterler boynundaki ana kan damarlarıdır ve bu damarlar beyne, boyuna ve yüze kan sağlarlar. Biri sağda biri solda olmak üzere iki karotis arteri var. Boynunda, her karotis arteri iki bölüme ayrılır: İç karotid arter beyne kan tedarik eder. Dış karotid arter yüzü ve boynu kanlandırır. Tüm arterler gibi, karotid arterler üç kat dokudan oluşur: Intima, pürüzsüz en içteki katman Medya, kas orta katmanı Adventitia, dış tabaka

Karotid sinüs veya karotid ampul, ana dalında bir karotid arterin genişlemesidir. Karotis sinüsü kan basıncını düzenleyen sensörleri içerir. Karotis atardamar darbesi, parmak uçlarını solunum borusunun veya trakeanın yanına basarak normalde boynunda hissedilebilir. Şah damarlarına tıp dilinde "arteria carotis communis" denir.

ŞAH DAMARI DARLIĞI

Şah damarı darlığının ana nedeni darlık olan bölgedeki damarı daraltan plaktan parçalar koparak beyindeki bir bölgenin dolaşımının durmasıdır. Bu dolaşımı bozulan beyin bölgesinin fonksiyonlarının kaybı görülür. Hafif halinde bu bulgular geçicidir ve geçici iskemik atak (TIA) olarak adlandırılır. Bir grup hastada bu bulgular kalıcı olabilir. Bu hasta gurubunun bir kısmı kaybedilebilir, diğerleri ise bakıma muhtaç kalacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)