BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadınlar "kağıttan" para kazanıyor----

Kadınlar "kağıttan" para kazanıyor

Kadınlar kağıttan para kazanıyor
23 Ekim 2016 - 20:08 www.finansgundem.com

Gaziantep'te üç boyutlu kağıt rölyef kursuna giden ev hanımları, yaptıkları çalışmalarla 300 ila bin 200 lira arasında para kazanıyor.

Kretuar bıçağını kullanarak 3 boyutlu kağıttan rölyef tablo yapmasını  öğrenen ev hanımları, kursun ardından yaptığı çalışmaları satarak aile bütçesine  katkı sağlıyor.

Rölyef çalışmaları 300 liradan bin 200 liraya kadar alıcı bulan ev  hanımları, öğrendikleri sanatı devam ettirerek, çalışma hayatına katılmak  istiyor.

Kursun usta öğreticisi Tülin Varlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  3 boyutlu rölyef çalışmasının, kağıt kabartmayla yapılan bir sanatsal çalışma  olduğunu anımsattı.

Çalışmaların 8 ila 17 kattan oluştuğunu anlatan Varlık, "Katlar,  yaptığımız çalışmalara göre farklılık gösteriyor. Kağıtları kabartarak,  perspektiflere dikkat ederek bu kağıtlara boyutlar veriyoruz. Kursa daha çok ev  hanımları katılıyor. Kurslarımız 3 ay sürüyor. Bir tablonun ortaya çıkması  yaklaşık olarak iki hafta ile 1 ay arasında sürüyor. Çünkü bu çalışmalarda  kretuar bıçağını kullanmak kolay değil. Ellerini de kestirme riski yaşıyorlar. Bu  yüzden itinalı olarak kullandırıyoruz." bilgisini aktardı.

Varlık, kağıttan rölyefin ev hanımları tarafından ilgi gördüğünü ifade  ederek, kadınların yaptıkları eserleri ya tanıdıklarına ya da internet üzerinden  sattıklarını kaydetti. Rölyeflere ilginin çok olduğunu ifade eden Varlık, şunları  söyledi:

"Rölyeflerin satış fiyatları 300 liradan başlıyor, 750 liraya kadar  gidiyor. Bunlar 35x50 tablolar için geçerli. Daha büyük olanlar farklı. 50X70  olanlar daha pahalı olabiliyor. Bin 200 liraya tablolarını satan kursiyerlerim  oldu. Kursiyelerimiz, kursun sonunda para da kazanabiliyor. Ayrıca bizler, burada  adeta rehabilitasyon merkezi görevinde de bulunuyoruz. Eşleri ve çocuklarıyla  sorunları olanlar, ilaç kullanan kişiler de geliyor. O kursiyerlerin buraya  geldikten sonra ilaçları bıraktığına şahitlik ediyoruz. Buraya gelenler, 'Ben de  başarabiliyorum, yapabiliyorum' demeye başlıyor."

  Ev hanımları "kağıttan" para kazanıyor

- "Daha çok ticari getirisini düşünüyorum"

Kursiyerlerden Müjgan İlik, kursa 2 hafta önce başladığını belirtti.

Eğitimleri tamamladıktan sonra ticari olarak da bu işle meşgul olmayı  planladığını aktaran İlik, "Yaptığım kağıt rölyef çalışmalarından oluşan bir iş  yeri açmayı düşünüyorum. Evde yapıp, bunları satmak istiyorum. Daha çok ticari  getirisini düşünüyorum. Daha önce GaziantepÜniversitesinde çalışıyordum, oradan  emekli oldum. Evde belirli süre sonra sıkılmaya başlıyorsun. Zaten işe başlayınca  bayağı kapılıp gidiyorsun." diye konuştu.

Ev hanımları "kağıttan" para kazanıyor

Songül Özpalas da kağıt rölyef çalışmasının kendisine huzur verdiğini  anlattı.

Kursta psikolojik olarak da çok rahatladığını dile getiren Özpalas,  "Yaptığım çalışmayı sevdiğim birisine hediye etmeyi düşünüyorum. Evli kızım için  de düşündüğüm bir çalışma var. Kursu o kadar çok sevdim ki 'Başlasın da hemen  gideyim' diye düşünüyorum. Burada çok huzur verici bir ortamımız var. Çok severek  geldim. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)