BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriKadın finansçılardan mutfak tüyoları!----

Kadın finansçılardan mutfak tüyoları!

Kadın finansçılardan mutfak tüyoları!
06 Şubat 2012 - 10:51 www.finansgundem.com

Alışveriş yaparken sıkı pazarlık yapıp indirimleri takip ediyorlar. Zorunlu kalmadıkça taksiti tercih etmiyorlar

Türkiye ekonomisi ve piyasadaki gelişmelere ilişkin görüşlerini aldığımız ekonomistlere bu sefer aile bütçesini denkleştirmenin ipuçlarını sorduk.
Bilinçli mi, savurgan mılar? Alışveriş kriterleri nedir? Küresel belirsizliklerin hala devam ettiği bugünkü ortamda tüketicilere neler öneriyorlar?
Finanscaddesi sordu, önerilerini aldı.
ING Bank Baş Ekonomisti Şengül Dağdeviren, iş hayatının yoğunluğu nedeniyle alışverişe çok zaman ayıramadığından yakınıyor. Bilinçli bir tüketici olan ve indirimleri takip eden Dağdeviren, “Bilinçsiz değilim ama çok planlama da yapmam” diyor. Tasarrufun önemine dikkat çeken Dağdeviren her ailenin bütçesine pararel tasarruf yapabileceğini düşünüyor. Çok fazla taksite girmeyi doğru bulmayan Şengül Dağdeviren, “Zorunlu kalmadıkça taksiti çok tercih etmiyorum” diyor.
SIKI PAZARLIK YAPIYOR
Ata Yatırım Baş Ekonomisti Nurhan Toğuç günümüzde tüketicinin şanslı olduğuna inanıyor. Rekabetçi bir ekonomide seçenekler çok fazla. Her tüketicinin bütçesine uygun alışveriş yapabilme seçeneğinin bulunduğuna dikkat çeken Toğuç, sıkı pazarlıkçı. Aşırı fiyat artıran esnafı mutlaka uyardığını belirten Toğuç, bir mala değerinden fazla para vermediğini belirtiyor. Sezon sonu indirimlerini takip eden Toğuç’un tüketicilere önemli bir uyarısı var:
FAİZLER YÜKSEK TAKSİTE BULAŞMA
“Kredi oranları hala çok yüksek. Kredi kullanarak almak maliyeti artırıyor. Bunda sonraki süreçte kredi maliyetleri ilk çeyrekte özellikle artacak. O süreçte pek bir şey alınmamasını tavsiye ediyorum. Kredi faizleri bir miktar artacak. Faiz koridorundaki hareketle kredi maliyeterinde artış görebiliriz. Bir malı birbuçuk iki katı fiyatla almanın anlamı yok. Resesyonist bir dünyadayız. Yılın son çeyreğine doğru beklemeyi tercih ediyorum. Fiyatlarda biraz daha düzelme beklemek lazım.”
NEREDE UCUZSA ORADAN ALIRIM
İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Çağlan Mursaloğlu da savurgan bir tüketici olmadığının altını çiziyor. Alışveriş yaparken aldığı ürünün içeriğine çok dikkat ettiğini dile getiren Mursaloğlu, "Bazı ürünlerin fiyatlarını bildiğim için özellikle etiketlerine dikkat ederim. Oturduğum yerde BİM de var Carrefour da Migros da var. Üreticisini bildiğim için gidip hangi markette ucuzsa oradan alışveriş yapıyorum" diyor.
Marka merakı olmadığını belirten Mursaloğlu'nun tüketicelere bir de önerisi var:
"İnsan tükettiği, pişirdiği, giydiği kıyafette de yaratıcılığını kullanmalı. Yaptığınız yemeğin içine bir baharat katarak tadını değiştirebilirsiniz. Veya sade bir kıyafeti bir takı ile şık hale getirebilirsiniz. Çocuklara kıyafet alırken büyük alıyorum. İçine kıvırıyorum seneye de giyebilsinler diye. Çünkü çocuklar çok çabuk büyüyor. Çocuklarımı da yetiştirirken onları bu bilinçle yetiştiriyorum."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)