BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKadıköy'de iskan sorunu mahkeme çözdü----

Kadıköy'de iskan sorunu mahkeme çözdü

Kadıköy'de iskan sorunu mahkeme çözdü
04 Şubat 2018 - 08:35 www.finansgundem.com

Kadıköy'de Taşyapı'nın inşaatına verilen iskana ilişkin belirsizlik mahkeme kararı ile son buldu

İstanbul Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen alanda Taşyapı tarafından inşa edilen Four Winds konut projesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskâna (yapı kullanma izin belgesi), Kadıköy Belediyesi dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Taşyapı, verilen karara itiraz etti. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi daha önce verilen iskân iptaline ilişkin kararı ortadan kaldırdı. Dava konusu inşaatların 4 bloğunun da inşaatın projelerine uygun olarak yapıldığını tespit etti.

TEMYİZ YOLU KAPALI

Kadıköy Belediyesi’nin açmış olduğu davanın temyizi kabul olmamak üzere oy birliği ile reddedildiğini belirten Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, uğradıkları zarar konusunda hakkını aramaya devam edeceğini söyledi. Yaptıkları projede kaçak inşaat olmadığına vurgu yapan Turanlı, “Belediyenin verdiği proje neyse ona göre iş yaptık, ne eksik ne fazla. Ama boş yere bizi 2 sene mağdur ettiler. Projedeki satışlarımızı haksız yere olumsuz etkilediler” dedi.

‘HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI’

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu eleştiren Turanlı, şunları söyledi: “Kadıköy Belediye Başkanının yazılı ve görsel medyada kendi çıkarları doğrultusunda çıkardığı yanlış ve maksatlı haberlerle hem halkı aldatmış, hem de bu aslı olmayan haberlerle şirketimize ve itibarımıza kasıtlı olarak maddi ve manevi büyük zararlar vermiştir. Bundan önceki davalarda da mahkeme kararları ile haklılığımız ortaya çıktığı gibi bu davada da yüksek mahkemenin oy birliği ile almış olduğu kararda yine ortaya çıkmıştır. Kadıköy Belediye Başkanının kendisi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım ve yine kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.”

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eyyy Kadıköylü05 Şubat 2018 20:29

    Belediye bir şekilde planı onaylamış.. plana göre bu facialar bağdat caddesinin kalbine saplanmış.. sonra davalık olmuşlar falan filan.. asıl gorev vatandasa düşüyor.. bedava verseler alma kardeşim oturma orada.. oturana çay bile verme mahallede.. sen tepkini gösterirsen, başka yandaş cesaret edemez.. bunlar sattıkça azıyorlar.

  • Zeynep ( gerçeği)05 Şubat 2018 01:23

    Resim gerçek , hem de görünüm daha da igrenç , heyhüla gibi dört tane igrençlik abidesi Bagdat Caddesi'ne paralel ilk sokakta , her an devrilecekmiş gibi duran lego kuleler ...oysa Meteoroloji 'nin o güzelim kocaman arsasına bir kısmı villalar olmak üzere , 7-8 katlı şık apartmanlar yapılabilirdi yeşilliklerin içinde ...üstelik , aynı yerde şimdi 40-45 yıllık 13-15 katlı binalara bir kat daha fazla verilmediginden ,apartmanlar kentsel dönüşüme giremiyor , bu mudur dogru olan ...?? Muhalefet ,abuk sabuk şeylerle ugraşıp pkkcılık oynayacagına , pkk milliyetçiligi yapacagına , dava konusu yapıp işi sulandırmak yerine , asıl bu konuda ve Fikirtepe rezaleti konusunda ısrarcı olmalıydı , hatta Meclis 'e taşımalıydı ama dert başka onlarda ...

  • Muhammet Cerit04 Şubat 2018 15:21

    Gerçekten de yandaş inşaatçıya güzel kıyak olmuş. Resim gerçekse şey gibi duran o binaya o ruhsatı vermeyenler kahramandir gözümde, verilmeme kararını verenler de emir kuludur. ama hâkim emir alıyorsa istifa etsin. Düpedüz çeteye dönüştüler artık.