BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzen Kaddafi, Sarkozy iddialarını doğruladı----

Kuzen Kaddafi, Sarkozy iddialarını doğruladı

Kuzen Kaddafi, Sarkozy iddialarını doğruladı
23 Mart 2018 - 09:59 www.finansgundem.com

Libya'nın devrik lideri Muammer el-Kaddafi'nin kuzeni Kaddaf ed-Dem, eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye finansal destek sağladıkları bilgisinin doğru olduğunu açıkladı

Libya'nın devrik lideri Muammer el-Kaddafi'nin kuzeni eski Mısır-Libya İlişkileri Koordinatörü Ahmed Kaddaf ed-Dem, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye finansal destek sağladıklarını doğruladı.

Mısır'ın başkenti Kahire'den France24 televizyon kanalına konuşan Kaddaf ed-Dem, Sarkozy'ye finansal destek sağlanması konusunu devrik lider Kaddafi ve başka yetkililerden öğrendiğini, bu bilginin kesin olduğunu söyledi.

Sarkozy'ye verilen paranın miktarıyla ilgili soruya Kaddaf ed-Dem, "Bu konuda bilgim yok. Tek bildiğim müttefikimiz olduğu için Sarkozy'ye yardım ettiğimiz. O dönem Kaddafi, Afrika Birliğini tesis etmeye çalışıyordu ve bu amaçla Elysee'de bize yakın bir dostun olması gerekiyordu. Sarkozy'yi stratejik müttefikimiz olarak kalması için destekledik. Bu gerçek inkar edilemez." diye konuştu.

İş adamı Ziad Takieddine, 2016'da, 2006 yılının sonlarında Libya'dan Sarkozy'ye 5 milyon avro getirdiğini söylemişti. Bu sözler, eski Libya Askeri İstihbarat Birimi Direktörü Abdullah Senussi'nin 2012'de Libya'da verdiği ifadeleri doğrulamıştı.

Libya'nın devrik lideri Kaddafi, öldürülmeden kısa süre önce yayımlanan bir röportajında, "Sarkozy (2007 yılında) İçişleri Bakanı iken bana geldi ve para istedi. Ben de verdim. Sayemde seçimi kazandı." ifadelerini kullanmıştı.

Nicolas Sarkozy'nin 2007'de cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını yürütmek için Kaddafi'den yasa dışı şekilde para aldığı ve kampanyayı bu destekle yürüttüğü iddia edilmişti. 50 milyon avroya kadar yükselen bir meblağdan bahsedilen iddialar üzerine 2013'te ön soruşturma açılmıştı.

5 yıl süren ön soruşturma sonrası Sarkozy, salı günü sabah saatlerinde Paris'te gözaltına alınmış, 30 saate yakın gözaltı sürecinin ardından hakkında, "cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağladığı, yolsuzluk yaptığı ve Libya kamu fonlarını gizlediği" gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Sarkozy kendini savundu

Yolsuzluk suçlamalarının odağındaki eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ekranlardan kendini savundu. 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yasa dışı finansman sağlama, Libya kamu fonlarını gizleme ve yolsuzluk yapma suçlamalarını kesin bir dille reddeden Sarkozy somut delillerin bir an önce getirilmesini istedi:

Ne belge ne kayıt ne de hesap var. Tek bir delil bile yok. Sadece nefret var." 

Nicolas SarkozyEski Fransa Cumhurbaşkanı

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy:

"Oğlu Seyfulislam Kadhafi 16 Mart 2011'd e "Sarkozy ona verdiğimiz parayı geri ödemek zorunda." dedi. Ardından da görüntüler, para transferi kayıtları ve dekontlar olduğunu sözlerine ekledi. Bu 16 Mart 2011'deydi. Şu andaysa Mart 2018'deyiz. Ne belge ne kayıt ne de hesap var. Tek bir delil bile yok. Sadece nefret var."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)