BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaan Gür Alternatifbank genel müdürü oluyor----

Kaan Gür Alternatifbank genel müdürü oluyor

Kaan Gür Alternatifbank genel müdürü oluyor
20 Eylül 2017 - 10:44 www.finansgundem.com

Geçen hafta Akbank'tan ayrılan Cenk Kaan Gür, Alternatifbank genel müdürü oluyor

Katar sermayeli Alternatifbank'ta genel müdür görevine Akbank genel müdür yardımcılığı pozisyonundan geçen hafta ayrılan Cenk Kaan Gür'ün getirildi. Bankanın mevcut durumda genel müdürlük görevini Müge Öner yürütüyordu.Finansgundem.com'un sabah saatlerinde kamuoyuna duyurduğu haberden sonra bankadan atamayla ilgili açıklama yapıldı. 

Tamamı Katar merkezli The Commercial Bank'a ait olan Alternatifbank'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Bankamız Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Müge Öner 1 Ekim 2017 tarihi itibarıyla görevinden ayrılacaktır.
Cenk Kaan Gür'ün, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na gerekli bildirimlerin yapılması ve izinlerin alınmasını takiben Bankamız Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve atanmasına karar verilmiştir" denildi. 

Gür'ün Akbank Ticari Bankacılık İş Birimi'nden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevinden Cuma günü ayrıldığı KAP'a açıklanmıştı.

Akbank'ta Ferda Besli'nin emekliliğiyle boşalan KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Kaan Gür getirilmişti. Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunu olan Kaan Gür, 1988 yılında başladığı bankacılık kariyerinde bugüne kadar farklı pozisyonlarda görev aldı.

Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine 14 Ocak 2011 itibarıyla başlayan Kaan Gür, Akbank'a katılmadan önce özel bir bankada KOBİ Pazarlama Koordinatörlüğü görevini yürütüyordu.

ABank Yönetim Kurulu Başkanı ve The Commercial Bank Murahhas Üyesi Omar Hussain Alfardan atama hakkında şu ifadeleri kullandı: “Cenk Kaan Gür gibi yetenekli ve tecrübeli bir ismin liderliğinde ABank müşterilerine en iyi hizmeti sunarak büyümesini sürdürecek ve Türkiye ekonomisine katkısını artarak devam ettirecek. Türkiye ile Katar arasında artan ticari ilişkilerin desteği ile müşterilerimize önemli ölçüde değer yaratacağımıza inanıyoruz. Cenk Kaan Gür’ün yanı sıra, ABank Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Zafer Kurtul ve Turgay Gönensin, sahip oldukları büyük tecrübe ve yetenekleri ile, ABank’ı büyük başarılara ulaştıracaktır. Bu vesileyle aramızdan ayrılan CEO’muz Müge Öner’e de, Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyor, gelecek hayatında kendisine başarılar diliyoruz.” 

Orta ve uzun vadedeki önemli büyüme potansiyeliyle, Türkiye’nin parlak bir geleceği olduğuna inandıklarını belirten ABank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve The Commercial Bank Group CEO’su Joseph Abraham da şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye ile Katar arasında çok önemli bir stratejik işbirliği var. Bu kapsamda iki ülke arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün güçleniyor, derinleşiyor. ABank ve The Commercial Bank bu stratejik ve ekonomik işbirliğinin, bir anlamda bayrak taşıyıcıları. Yeni dönemle birlikte, her iki ülkede de müşterilerimize kusursuz bir bankacılık deneyimi sunmak, Türkiye ile Katar arasında her geçen gün hızlanan yatırım ve sermaye hareketlerinden daha fazla pay alabilmek için, iki bankayı tek bir vizyonla birbirine entegre ediyoruz. Bu süreçte de yeni CEO’muz Cenk Kaan Gür ile birlikte çalışacağımız için çok heyecanlıyım.”

Cenk Kaan Gür: “ABank büyümesine devam edecek.”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cenk Kaan Gür şu ifadeleri kullandı: “ABank ve hissedarımız The Commercial Bank’te güçlü ve yetenekli bir ekiple birlikte çalışacak olmaktan dolayı son derece heyecanlıyım. ABank olarak, kârlı büyüme ve yenilikçi bankacılık anlayışımızla müşterilerimiz ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı yapmak hedefiyle çalışacağız. ABank'ın sektördeki konumunu daha da güçlendireceğiz. ABank ve The Commercial Bank arasında giderek artan işbirliği ve entegrasyon ile birlikte hem hizmet kalitemizi arttırmayı hem de bu sayede müşterilerimize daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz. ABank’ın gelecek yıllarda güçlü performansıyla ülkemiz ekonomisine ve hissedarlarımıza önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyorum.”

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğrucu davut 17 Ekim 2017 20:37

    Finans isimli kullanıcıya yanıt atm leri yenilendi üstelik uzun zaman oldu ben hep kullanıyorum bilginiz olsun

  • headhunter28 Eylül 2017 11:28

    @Ali Kemal bey sizi yapmadıkları için çok üzgünüz..

  • Ali Kemal21 Eylül 2017 21:45

    A bank iyi düşünmüş mü. bilenler bilir

  • Borsacı21 Eylül 2017 02:35

    Hayırlı olsun, küçük bankalarda kurumsallaşma olmadığındna taşıma su ile dönüyor ve klikler çok oluyor. Aşağıda bir üyenin dediği gibi sürekli Genel Müdür değişiyor ardındna yardımcıları değişiyor. Yukarıdan aşağıya yeniden yapılanma olur. Olsa da olur olmasa da bir banka, Anadolu Grubu çıkınca büyük bir müşteri kitlesi de gitmiştir, ana şirketler, bayiler, tedarikçiler, grup personeli ve aileye yakın mevduat sahipleri v.s.

  • Cbq20 Eylül 2017 17:09

    Katar ile dış ticaret yapmak için alınan banka nasıl büyüyecek

  • Finanscı20 Eylül 2017 14:31

    6 yıldır atm makinalarını bile yenileyemediler.bu nasıl yabancı sermaye anlayamadım????

  • ayhan kantar20 Eylül 2017 12:27

    Bu defa banka büyüyememe çemberini kıracak inancındayım,başarılar.

  • Bankacı20 Eylül 2017 12:01

    Her yıl gm değişiyor,Türkiye'den çıkmaları yakındır.

  • Misafir20 Eylül 2017 11:31

    Bu bankanın uzun zamandan beri kötü yönetildiği piyasada konuşuluyordu. Ancak eski yönetimin aldığı mevcut kadrolarla da işi kalifiye iş gücü anlamında zor. Başarılar

  • efelerdennn20 Eylül 2017 11:11

    Hayırlı olsun..tam taşlar yerine oturdu derken yeniden hareketlenme başlar....yukarıdan aşağı doğru...