BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan, Türkiye'ye kötü haber!----

JP Morgan, Türkiye'ye kötü haber!

JP Morgan, Türkiye'ye kötü haber!
31 Mart 2015 - 15:41 www.finansgundem.com

JP Morgan, Türkiye'nin 2015 büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti

JP Morgan, özel sektör tüketici ve stoklarda artışyın etkisi ile 2014'ün son çeyreğinde Türk ekonomisinin beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdiğine işaret etti.

Zayıf ihracat performansına rağmen büyümenin yüzde 2,1 olan piyasa beklentisinin ve yüzde 1,9 olan kendi beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesinin 2014'ün tamamında büyümenin yüzde 2,9 olmasını sağladığını belirten JP Morgan, ancak büyümenin göreceli olarak zayıf kalitesi, yatırımcı ve tüketici güveninde gerilemeler nedeniyle 2015 büyüme tahmnlerini aşağı yönlü revize etti. 

2015 için GSYH büyüme tahminini yüzde 3,6'dan yüzde 3,1'e indiren JP Morgan, finansal istikrarın, kurun politikacılar ve TCMB için yavaş büyümeden daha büyük endişe olduğu ortamda, büyümedeki bu yavaşlamayaherhangi bir yanıt verilmesinin beklenmediğini de vurguladı.

Bununla birlikte JP Morgan, Irak ve Suriye'de güvenlik durumunun iyileşmesi ve global enerji fiyatlarında zayıflığın devam etmesinin büyüme perfomansını destekleyebileceğini de ifade etti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)