BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan faiz kararını yorumladı!----

JP Morgan faiz kararını yorumladı!

JP Morgan faiz kararını yorumladı!
23 Şubat 2016 - 15:35 www.finansgundem.com

JP Morgan, Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı faiz kararını değerlendirdi

TCMB Para Politikası Komitesi'nin bugünkü toplantısından çıkan kararları değerlendiren JP Morgan, bugün alınan kararın ve yapılan açıklamanın TCMB'nin Başkan Erdem Başçı'nın görev süresi Nisan ayında dolana kadar statükoyu korumaya devam edeceği görüşünü teyit ettiğini bildirdi.
 
JP Morgan yaptığı değerlendirmede, "Başkan Başçı'nın görev süresi 19 Nisan'da sona erecek ve 4 PPK üyesinin görev süreleri Haziran ayından önce bitecek. Politika basitleştirme ancak atama sürecinden sonra başlayabilir. Bu sürede TCMB büyük olasılıkla bankacılık sistemine sağladığı fonlamanın bileşimi ile oynayacak ve global oynaklığın lira ve Türk finansal varlık fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için efektif fonlama faizini ayarlayacak" ifadelerini kullandı.
 
TL'nin jeopolitik risklerde artışın yol açtığı değer kaybına tepki olarak TCMB'nin gecelik refon finansmanını daha da azaltma yoluyla likidite şartlarını sıkılaştırdığında ve bankaları son haftalarda kendilerini daha pahalı olan gecelik kredi kolaylığı ile fonlamaya zorladığını vurgulayan JP Morgan, bunu sonucu olarak TCMB'nin efektif fonlama faizinin Ocak toplantısından bu yana yüzde 8,90'dan yüzde 9,13'e yükseldiğini belirtti.
 
JP Morgan bu trendin jeopolitik riskler bastırılana ve/veya global risk iştanı ciddi şekilde iyileşe kadar değişmesini beklemediklerini vurguladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)