BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da perakende yatırımcıların TL iştahı azalıyor----

Japonya'da perakende yatırımcıların TL iştahı azalıyor

Japonya'da perakende yatırımcıların TL iştahı azalıyor
16 Mayıs 2018 - 10:32 www.finansgundem.com

Japonya'da perakende yatırımcıların Türk Lirası'na yönelik iştahı azalıyor

Küresel faiz yatırımcıları Türkiye varlıklarına olan iştahını, son dönemdeki satış dalgasından oldukça önce kaybetmeye başladı.

Japonya'da perakende yatrımcılar, Tokyo Financial Exchange Inc. verilerine göre 8 Mayıs'a kadar TL'deki net pozisyonlarını yakın zamandaki zirvesinden yüzde 13 azalttı ve liranın 25 yen seviyesini test etmesiyle birlikte geri dönmedi. Sonrasında ise Gaitame.com Research Institute Ltd.'denTakuya Kanada'ya göre yeni rekor düşüğüne geriledi.

Japonya'da bireysel yatırımcılar çift haneli enflasyon ve genişleyen ikiz açığa rağmen Türkiye'ninki gibi yüzde14'lük faizi almak için genellikle cesur ve aykırı kararlar verir. Kanda'ya göre yatırımcılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda para politikasında daha fazla sorumluluk alma niyetinde olduğu yönündeki açıklamaları nedeniyle kar realizasyonuna gidiyor olabilir.

Tokyo'da Gaitame.com araştırma birimi genel müdürü ve kıdemli araştırmacısı Kanda, “Japonya'nın bireysel yatırımcıları siyasi ve temel riskleri görmezden gelip, yüksek faiz sunduğu ve ucuz olduğu sürece TL alırdı. Şimdi onlar bile geri adım atmaya başladı.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)