BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya/Aso: Gerektiğinde Yen'e müdahale ederiz----

Japonya/Aso: Gerektiğinde Yen'e müdahale ederiz

Japonya/Aso: Gerektiğinde Yen'e müdahale ederiz
03 Mayıs 2016 - 22:32 www.finansgundem.com

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso ve BOJ Başkanı Kuroda, Japonya'nın gerektiğinide ilave önlemler almaktan çekinmeyeceğini vurguladı

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, bugün Frankfurt'ta yaptığı basın toplantısında, hükümetin yendeki spekülatif işlemleri takip ettiğini ve gerektiğinde müdahelede bulunacağını söyledi.

Para birimindeki ani hareketlerin hiçbir ülke tarafından istenilen bir şey olmadığını söyleyen Aso, Japonya'nın yendeki hareketlerin derinleşmesinden endişe duyduğunu vurguladı ve atılacak herhangi bir adımın G20 anlaşmalarıyla uyumlu biçimde olacağını aktardı.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda ise aynı basın toplantısında, BOJ'nin, döviz kurunun değil, fiyatların istikrarlaşmasına odaklandığını ve enflayon hedefini tutturmak için ilave gevşeme atabileceklerini söyledi. Kuroda, negatif faiz oranının reel ekonomide pozitif etkileri olacağını belirtti.

Yen, BOJ'nin geçtiğimiz hafta politika değişikliğine gitmemesinin ardından dolar karşısında 18 ayın zirvesine tırmanmış ve ekonomik iyileşme açısından iyi karşılanmamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)