BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisi doğrulamıyor----

Japonya ekonomisi doğrulamıyor

Japonya ekonomisi doğrulamıyor
30 Ağustos 2014 - 09:54 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Abe'nin gelmesiyle ekonomi dünyası Japonya ekonomisinin toparlanacağını düşünse de hiçbir gelişme kaydedilemedi

Japonya ekonomisi satış vergisi artışının ardından toparlanamıyor. Son dönemde açıklanan sanayi üretimi, tüketici harcamaları, fiyat artışları ve istihdam ile ilgili veriler beklentilerin altında kalıyor. Bazı durumlarda bir önceki aydan dahi daha kötü tablolar ortaya çıkıyor. Bu olumsuz gelişmeleri Abenomics olarak adlandırılan genişlemeci politikaların yarattığı momentumu gölgeliyor. 

FT'nin haberine göre, piyasaların moralini bozan en olumsuz veri tüketici harcamaları alanından geliyor. Temmuz ayında perakende satışlar yüzde 0.5, geniş kapsamlı hanehalkı harcamaları ise yüzde 0.2 geriledi.

Harcamalardaki düşüşte Japon halkının ortalama reel ücretlerinin düşmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Japonya’da temmuz ayında tüketici harcamaları yüzde 3.4 arttı. Çekirdek enflasyon ise yüzde 1.3 oldu.

Japonya Merkez Bankası bu noktada bir ikilemle karşı karşıya kalıyor. Enflasyon çok yüksek çünkü ücretler enflasyon oranının altında kalıyor. Çok düşük çünkü deflasyon sürecinden çıkılması için daha yüksek enflasyona ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Ekonomistler baskılanmış bir iç taleple enflasyon yaratmanın zorluklarına işaret ediyor. Bunun için uygulanacak ek parasal genişleme adımlarının da ücret-enflasyon artışı makasını artıracağı kaydediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)