BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponlar zirvenin iptalinden memnun----

Japonlar zirvenin iptalinden memnun

Japonlar zirvenin iptalinden memnun
25 Mayıs 2018 - 11:49 www.finansgundem.com

Japonya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a mektup yazarak, 12 Haziran'da iki lider arasında Singapur'da yapılması planlanan zirveye katılmayacağını bildirmesini anlayışla karşıladığını açıkladı

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim ile görüşmeyi iptal etme kararına Japonya'nın "destek" verdiğini belirtti.

Japonya Hükümet Sözcüsü ve Kabine Baş Sekreteri Yoshihide Suga, zirvenin ancak Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programını terk etme ve Kuzey'in kaçırdığı Japon vatandaşlar konusunda ilerleme sağlaması durumunda yararlı olacağını vurguladı.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono da Trump'ın kararını "anladıklarını" belirterek "herhangi bir İlerleme sağlamayacaksa böyle bir zirve düzenlemek anlamsız." diye konuştu. 
Kono, Kuzey'in nükleer silahlardan arınması ve kaçırılan Japon vatandaşları konusunda Washington ile iş birliğini sürdüreceklerini ifade etti.

ABD Başkanı Trump, dün, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a bir mektup göndererek, son açıklamalarındaki "öfke ve açık düşmanlık"tan dolayı 12 Haziran'da iki lider arasında Singapur'da yapılması planlanan zirveye katılmayacağını bildirmişti.

Kim Jong-un, geçen hafta ABD'nin Güney Kore ile ortak askeri tatbikat yapmaya başlamasından dolayı Trump'ı Singapur zirvesine katılmamakla tehdit etmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)