BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJack Ma: Ticaret savaşı 20 yıl sürebilir----

Jack Ma: Ticaret savaşı 20 yıl sürebilir

Jack Ma: Ticaret savaşı 20 yıl sürebilir
19 Eylül 2018 - 09:32 www.finansgundem.com

Alibaba'nın kurucusu ve CEO'su Jack Ma, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının 20 yıl daha sürebileceğini öngördü. Ma, her iki tarafında kaybedeceği uyarısında bulundu.

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Çin merkezli Alibaba'nın kurucusu ve CEO'su Jack Ma, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının 20 yıl daha sürebileceğini öngördü.

Ticaret savaşında her iki tarafın da kaybedeceğini belirten Ma, Çinli işletmelerin, ABD'nin gümrük vergilerini aşabilmek için orta vadede üretimini diğer ülkelere taşımak zorunda kalacağını kaydetti. "Siz muhtemelen bir meydan savaşını kazanırsınız ama savaşı kaybedersiniz" uyarısında bulunan Ma, yeni uzun vadeli kurallara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ma, "Trump'ın yerine yeni başkan geldikten sonra tüm bunlar olduğu gibi devam edecek. Bizim yeni ticaret kurallarına ihtiyacımız var, Dünya Ticaret Örgütü'nün yenilenmesi gerekiyor" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)