BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı Avdagiç: Hepimize sabır ve sükunet gerek----

İTO Başkanı Avdagiç: Hepimize sabır ve sükunet gerek

İTO Başkanı Avdagiç: Hepimize sabır ve sükunet gerek
23 Mayıs 2018 - 17:22 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Avdagiç, dövizdeki dalgalanmanın piyasa gerçeklerine uymadığını belirterek, "Hepimize sükunet ve sabır gerek" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, dövizde son günlerde meydana gelen aşırı dalgalanma için, “Reel sektörün kısa vadeli döviz açık pozisyonu yokken ve öncü göstergeler pozitif sinyal veriyorken, bu dalgalanmanın piyasa gereklerine uymadığı açık. Daha bugün Dünya Bankası büyük bir yatırım projesi için 600 milyon dolarlık yeni bir krediye onay verdi. Diğer bir şirketimiz kısa bir süre önce yapılan halka arzla rekor bir yatırım aldı” dedi.

Avdagiç, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızdan beklentimiz heyecana kapılıp yatırım kararlarında aceleci olmamalarıdır. Hepimize sükunet ve sabır gerek. Panik içinde olmadan toplumda oluşturulmak istenen psikolojik baskının sonlandırılmasına ihtiyacımız var. Bunu başarınca ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası’nın atacağı adımlar kolaylaşacağı gibi, kullanacağı enstrümanlar da daha tesirli hale gelecektir.”

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iso24 Mayıs 2018 09:41

    "reel sektörün kısa vadeli döviz borcu yokken" mi? Aga sen ne içtin ramazan ramazan... Torbacın sağlammış. Mayıs ayında 10 milyar $ dış borç ödemesi vardı özel sektörün :)

  • tam traji komik23 Mayıs 2018 18:09

    hadi ordan yalaka topluluğu esnaf kan ağlıyor mobilyacı arkadaşlar ağaç mamulü fiyatlarının günlük zamlandığını söylüyor bu saatten sonra cinayetler ,soygunlar , fuhuş patlar ALIN HAYRINI GÖRÜN , DİNDAR BİR NESİL DERKEN DEİST BİR NESİL TÜRÜYOR !!!!

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 17:52

    maaşlar enflasyon karşısında eridi, zamlar hep alt kesimi vuruyor ve sabredelim öyle mi? Sizin yalakalığınız yüzünden bu durumlar, tabi tuzun kuru senin, baksana oda başkanı olmuşsun kimbilir aylık gelirin ne kadardır? Sahi çalışanlarına ne kadar zam yapıyorsun?

  • Özer23 Mayıs 2018 17:45

    Dogru deyisen.Piyasa gerçeklerine uymuyor dolarda yükseliş.Hedefte AKP iktidarı var başkan

  • Otalan23 Mayıs 2018 17:35

    Hangi piyasa gerçeği ?

  • aha23 Mayıs 2018 17:34

    elini mi tuttuk merkezin ve hükümetin,atılması gereken adım ne ise atsaydınız.