BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstihbaratçı polise ve çilingire gözaltı ----

İstihbaratçı polise ve çilingire gözaltı

İstihbaratçı polise ve çilingire gözaltı
10 Ocak 2016 - 09:57 www.finansgundem.com

Baykal ve MHP’li vekillere yönelik gizli kamera çekimi yapılmasında savcılık, 8 ay sonra ilk adımı attı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP’li bazı siyasetçilere yönelik 2011’deki genel seçimler öncesinde “gizli kamera kaydı yapılması” olaylarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatının ardından bir polis ve bir çilingir gözaltına alındı. Tolga Şardan'ın Milliyet'teki haberine göre söz konusu olaylara karıştıkları iddia edilen polis ve çilingirin “şüpheli” konumunda ifadelerinin alındığı öğrenildi. 
 
8 aydır gizli soruşturma 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011’de internet aracılığıyla kamuoyu gündemine gelen siyasilere yönelik gizli kamera kayıtlarıyla ilgili gizli bir soruşturma yürütmeye başladı. 
 Türk siyasetinin dizayn edildiği iddialarına neden olan ve CHP’nin eski lideri Baykal ile MHP’li eski siyasilere yönelik “yasadışı görüntü alınarak özel hayatın gizliliğini ihlal edilmesini” araştıran savcılık, sekiz ay devam eden soruşturmanın ilk aşamasında bazı önemli bulgu ve ipuçlarına ulaştı. 
 
Deliller inceleniyor

Alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde bazı ihbarları da mercek altına alan savcılık, eminiyet birimleri ile ortak çalışma yürütmeye başladı. Siyasilere yönelik gizli kamera ile kayıt olaylarıyla ilgili geçmişe yönelik delilleri de yeniden elden geçiren savcılık, yasadışı kamera kayıtları yapılan mekanlar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu çerçevede, mekanlara nasıl gizli kamera yerleştirildiğinin yanıtını arayan savcılık, mekanlara çilingir marifetiyle girildiği bilgisine ulaştı. 
 
Düğmeye basıldı
Bu gelişme üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran savcılık, geçen hafta devam eden soruşturmanın ilk ayağını oluşturan operasyon için düğmeye bastı. Savcılığın talimatı üzerine bir polis ve bir çilingir hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Soruşturma kapsamında savcılıktan talimatı alan emniyet birimleri geçen salı Ankara’da iki şüpheliyi gözaltı yaptı. Emniyet birimlerince doğrudan savcılığa çıkartılan polis ve çilingirin “şüpheli” konumunda ifadeleri bizzat soruşturma savcısı tarafından alındı. 
 
İstihbaratta görevli
Siyasilere yönelik yasadışı kamera kaydı alınması olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli polisin, Emniyet İstihbarat kadrosunda görev yaptığı öğrenildi. İsimleri ve savcıya verdikleri bilgiler gizli tutulan iki şüphelinin, soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları kaydedildi. Savcılığın, iki şüpheliden elde edilen bilgiler doğrultusunda genişletilebileceği ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)