BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Şahenk'in yeni işi----

İşte Şahenk'in yeni işi

İşte Şahenk'in yeni işi
20 Mart 2017 - 16:53 www.finansgundem.com

İş adamı Ferit Şahenk, ABD'nin Texas eyaletinde Akdeniz mutfağı açıyor

ABD'nin en bilinen şeflerinden ve yeme-içme dünyasının en önemli isimlerinden biri olan José Andrés, Ferit Şahenk'in başında olduğu Doğuş Grubu ile birlikte ABD'nin Texas eyaletinde bir Akdeniz mutfağı restoranı açıyor. Menüde aralarında Adana kebap ve çeşitli mezelerin de yer aldığı Türk yemekleri önemli bir yer tutacak.

Habertürk'ün haberine göre, bir İspanyol göçmeni olan ve yeme içme dünyası denince akla ilk gelen isimler arasında yer alan José Andrés, Amerikalılar tarafından da yakından tanınan bir isim. 2012 yılında Time Dergisi tarafından en etkileyici 100 kişiden biri olarak gösterilen Andrés, sahip olduğu restoranların yanı sıra yazdığı kitaplar, TV şovları, eğitimler ve yiyecek dünyasına getirdiği inovasyonlarla gündemdeki yerini koruyor.

ThinkFoodGroup'un kurucusu olan dünyaca ünlü şefin, ABD genelinde farklı zincirler ve konseptler altında 24 adet restoranı bulunurken ülke dışındaki tek yatırımı ise bir restoranla faaliyet gösterdiği Meksika'da yer alıyor.

AMERİKALILAR KOLAY SÖYLESİN DİYE ZAYTİNYA

Andrés'in restoran markaları arasında bulunan Zaytinya ise bize çok yakın bir isim. 15 sene önce kurulan ve halen Washington'un en popüler restoranlarından biri olan Zaytinya, bildiğimiz 'zeytinyağı'nın Amerikalılar daha kolay telaffuz edebilsin diye değiştirilmiş hali.

Restoranda ağırlıklı olarak Türk, Yunan ve Lübnan yemekleri, küçük meze tabakları şeklinde servis ediliyor. Yani restoran bir anlamda bir meze restoranı. Menüde babagannuş, peynirli pide, imam bayıldı, mercimek köftesi, Adana kebap, piyaz, çerkez tavuğu ve pilav gibi Türklerin alışık olduğu birçok meze ve yemek çeşidi bulunuyor.

KOVBOYLARA MEZE VE ADANA KEBAP

Andrés, uzun yıllardır ikincisini açmadığı bu restoranı şimdi Türk ortaklarıyla birlikte büyütmeyi planlıyor.

ABD basınına yansıyan haberlere göre, Türkiye'de yeme içme sektörünün en büyük ismi olan Doğuş Grubu ile ortaklığa hazırlanan ThinkFoodGroup, ikinci şubeyi kovboylar diyarı Teksas'ta açacak. Konsepti ilkiyle aynı olacak restoran, genelde büyük porsiyonlardan hoşlanan kovboylara yine küçük meze tabakları şeklinde servis yapacak. 250 kişilik restoranda otantik Akdeniz dekoru kullanılacak.

YEME İÇME SEKTÖRÜNDE BÜYÜYOR

Garanti Bankası’ndaki yüzde 9.95’lik payını İspanyol ortağı BBVA’ya 3.3 milyar liraya satan Doğuş Grubu son zamanlarda yeme içme yatırımlarına hız verdi.

Sektördeki markalarını d.ream çatısı altında toplayan Doğuş'un 58 yeme içme markası bulunuyor. Grup yurtiçi ve yurtdışında toplam 170 noktada 6 binden fazla çalışanla hizmet veriyor.

Doğuş Grubu bu alandaki son yatırımını ABD'nin kumarhaneleriyle ünlü Las Vegas kentine Zuma'yı açarak yapmıştı.

2012’de dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren Zuma’nın sahibi Azumi Group’un yüzde 50’sini satın alan grup, bu marka ile Türkiye dışında İtalya, Tayland, İngiltere, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde 11 restoranla faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • referans21 Mart 2017 13:35

    Ömer bey Vallahi doğru ama oda okudu.Nasip nasip.şans,öngörü her bir öge bir arada. Ama devlet kurumuna girdiğimiz zaman biz bittik.Köleliğe hoş geldin..

  • Ömer20 Mart 2017 17:05

    Adam çözmüş işi. Üretim para etmiyor. Dönerci olacaksın bu devirde. Boşuna okuduk. Okumasaydım şimdi milyonerdim.