BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte Merkez'in faiz kararı----

İşte Merkez'in faiz kararı

İşte Merkez'in faiz kararı
14 Aralık 2017 - 14:00 www.finansgundem.com

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık repo gösterge faizinde  değişiklik yapmazken, geç likidite penceresi borç verme faiz oranının  yüzde 12,25'ten yüzde 12,75'e yükseltti.

TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısı sonrasında yapılan  açıklamaya  göre, marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, Merkez Bankası  borçlanma faiz oranı  yüzde 7,25, bir hafta vadeli repo ihale faiz  oranı yüzde 8 düzeyinde sabit tutuldu.

Açıklamanın ayrıntıları şu şekilde:

"2017 yılı genelinde toplam talep güçlü bir seyir izlerken  kredilerde hızlı bir artış gözlenmiştir. Son dönemde açıklanan veriler  iktisadi faaliyetin gücünü koruduğuna işaret etmektedir. İç talepteki  iyileşme devam ederken dış talepteki artışın ihracat üzerindeki olumlu  etkisi sürmektedir.
Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve yakın dönemde yaşanan  maliyet gelişmeleri beklentiler ve fiyatlama davranışlarına dair  riskleri artırmıştır. Bu çerçevede Kurul, parasal duruşun  sıkılaştırılmasına karar vermiştir.
Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki  bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde  belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para  politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon  beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer  unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde  ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.
Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe  yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle  vurgulanmalıdır." 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)