BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte kurdaki ateşi ateşleyen neden!----

İşte kurdaki ateşi ateşleyen neden!

İşte kurdaki ateşi ateşleyen neden!
09 Ocak 2017 - 16:26 www.finansgundem.com

Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan, kurdaki artışın nedenlerini ve beklentilerini anlattı

Dolar/TL 3,7387 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, 2016 yılı kapanışına göre değer kazancı yüzde 6'ya yaklaştı.

Haftaya yükselişle başlayan Dolar/TL , cuma günü kapanışına göre yüzde 2,3 değer kazanarak 3,7386 ile tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Dolar/TL 'nin geçen haftaki hızlı yükseliş eğilimini yeni haftaya taşıması dikkati çekerken, bugünkü primle 2016 yılı kapanışına göre değer kazancı yaklaşık yüzde 6 oldu.

Dolar/TL 'nin hızlı yükselişini takip eden Euro/TL de bugün yüzde 2,2 değer kazanarak rekor seviyesini 3,9336'ya taşırken, buna bağlı olarak Döviz sepeti de 3,8360'ı gördü. Döviz sepeti geçen haftayı 3,7452'den tamamlamıştı.

"Yellen’ın ve Fed üyelerinin konuşmaları takip edilecek"

Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan ise cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin detaylarının, güçlü seyrin korunduğuna işaret ettiğini ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin üzerindeki baskıların arttığını, ancak TL'nin önemli oranda negatif ayrıştığını kaydetti.

Devam eden jeopolitik risklerin yanında, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in 27 Ocak'ta Türkiye'nin kredi notunu düşürme ihtimalinin piyasalarda konuşulması ve mecliste bugün takip edilecek Anayasa görüşmelerinin Dolar/TL 'yi yukarı taşıyan sebeplerin başında geldiğini ifade eden Tufan, "Aynı zamanda hali hazırda ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın politikalarına ilişkin beklentiler ve Fed üyelerinden Lacker’ın 2017 yılında daha hızlı faiz artırımına gidileceği yönünde değerlendirmeleri kurdaki ateşi destekledi." dedi.

Tufan, bu haftanın genelinde verilerden ziyade Fed başkanı Janet Yellen’ın ve Fed üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirterek, güçlü ABD verilerinin ardından şahin tonda açıklamaların gelebileceğini kaydetti. Bu hafta, özellikle cuma günü açıklanacak ABD enflasyon verilerinin ön plana çıkacağını, yurt içinde ise cari denge verisinin izleneceğini ifade eden Tufan, "Kritik direnç noktalarının aşılmasının ardından kurda alımlar hızlandı. Yeni fiyatlamalarda kısa vadeli destek seviyesi 3,70, ancak geniş bant aralığında ana destek noktası ise olarak 3,62 -3,65 bölgesi izlenebilir. Kurda ara ara teknik geri çekilmeler gözlemlenebilir fakat bu seviyelerin üzerinde kaldığı sürece yeni rekorlar ile 3,75 -3,80 koridoru test edilebilir." dedi

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • G.M.10 Ocak 2017 00:36

    Yönetilmeyen riskin tekniğimi olur?

  • Özer09 Ocak 2017 21:00

    jeopolitik riskler, fed faiz artırımı hızı, anladık da bizdeki anayasa değişikliği görüşmeleri, ohal'in uzatılması gibi durumlar neden doları yükselten nedenler arasındadır?