BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİşte İstanbul'un ilk çelik apartmanı----

İşte İstanbul'un ilk çelik apartmanı

İşte İstanbul'un ilk çelik apartmanı
17 Mayıs 2014 - 07:57 www.finansgundem.com

Ne taş, ne beton, ne de ahşap... Tepeden tırnağa çelik. Üstelik kuşlar için yuva alanları bile var. Peki bu bina nerede?

Göktürk Life İstanbul, Riverside, İz evler gibi pek çok projenin tasarımını gerçekleştiren CM Mimarlık, İstanbul’un ilk çelik apartmanını Cihangir’de hayata geçirdi. NoXX adıyla hayata geçirilen proje aynı zamanda dış cephesinde kuşlara ayrılan yuva alanlarıyla dikkat çekiyor. Proje hakkında Dünya gazetesine konuşan Mimar Cem Sorguç, Prospera Gayrımenkul için 4 katlı olarak geliştirilen NoXX projesini çevreyi en az şekilde rahatsız etmek ve kısa sürede tamamlamak için çelik strüktür olarak inşa ettiklerini söyleyerek, “100 yıl önce bölgede içinde çeliğin kullanıldığı binalar olsa da NoXX’nin tümüyle çelik strüktür ile yapılan ilk konut projesi oldu” dedi. 7-8 ay gibi bir zaman diliminde projeyi tamamladıklarını aktaran Sorguç, bölgedeki çalışma saatlerinin sınırlı olmasından dolayı aynı projeyi betonla yapmaları halinde sürecin daha da uzayabileceğini kaydetti. Mimar Cem Sorguç tarafından tasarlanan Cihangir’deki NoXX Apartmanı projesi geçtiğimiz günlerde açıklanan Ulusal Mimarlık Ödülleri’nde Yapı Dalı Başarı Ödülü’ne layık görüldü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)