BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşte İslami finansın gücü----

İşte İslami finansın gücü

İşte İslami finansın gücü
22 Kasım 2017 - 13:49 www.finansgundem.com

Dünyayı gelecekte finansal krizlerden kim koruyacak? Yanıtı Tarık Alrifai veriyor. İslami finansın dünya çapındaki otorite ismi Tarık Alrifai “İslami Finans ve Yeni Finansal Sistem” kitabıyla gündeme imzasını attı.

İslami yatırımlar, özel sermaye ve Sukuk otoritesi, İslami bankacılık ve finans sektöründe herkesin şapka çıkardığı bir isim olan Tarık Alrifai, son kitabı, “İslami Finans ve Yeni Finansal Sistem”le çok okunacak, çok konuşulacak bir konuya imzasını attı, gündem yarattı.

İslami finans alanında dünyada en önde gelen otoritelerden biri kabul edilen ve hem mevcut finansal sistemi hem de İslami finansı sahada tecrübe eden isim olarak öne çıkan Tarık Alrifai, verilere dayanarak İslami finansın gelecekteki finansal krizlerden dünyayı koruyabileceğini iddia ediyor. Oldukça da ikna ediyor.

İSLAMİ PİYASALARIN RUHUNU BİLEN İSİM

Sukuktan İslami sermayeye, İslami finansal ürünlerden çağdaş İslami finansa, finansal krizlerden İslami fonlara İslami piyasaların ruhunu bilen Tarık Alrifai’nin kaleminden İslami Finans araçları ve felsefesi anlatılan kitapta, Mudaraba, Murabaha, Musharaka, Ijara, Bay Al-Salam, Istisna, Sukuk, Tawarruk, Arboun'un nasıl işlediği de açıklanıyor.

DÜNYANIN GÜNDEMİNE TAŞINAN YANIT

Eserinde, gelecekte finansal krizlerden korunmak için ahlaki bir yaklaşımı ele alan Tarık Alrifai, “İslami finans, bir pazarlama numarasından mı ibaret yoksa gelecekteki finansal krizlerden dünyayı kurtaracak bir çözüm mü sunuyor?” sorusunu titiz bir incelemeyle araştırıyor.

Peki yazar nasıl bir yanıt veriyor? Nasıl bir yol izliyor?

"Bu soruya cevap bulabilmek için mevcut finansal sistemde düzenli olarak karşımıza çıkan krizlerin sebeplerini masaya yatırmak gerekiyor. Finansal krizlerin neredeyse tamamı, faizle borç verme ve türev ürünler üzerine dayalı bir finansal sistemden dolayı ortaya çıkmaktadır. Mevcut yapı reel ekonominin onlarca katı sentetik finansal ürünü ortaya çıkarmaktadır. Bu ürünlerde önceden tahmin edilmesi imkânsız bir sorun çıktığında da hem finansal sistem hem de reel ekonomi bir krizle karşılaşmaktadır. İslami finansta ise yatırımlar, mevcut finansal sistemin aksine reel ekonomiyi desteklemeksizin kendi başına büyüyemezler."

MOBIUS: İSLAMİ FİNANSIN AHLAKİ YAKLAŞIMI

Templeton Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mark  Mobius ise, "İslami Finans ve Yeni Finansal Sistem" için, “Bu kitap sadece İslami finansın mükemmel bir açıklaması değil, aynı zamanda İslami finansın küresel finans piyasalarını etkileyebilecek önemli bir yönünü de araştırıyor” diyor. Dünyanın para sihirbazı, yatırım gurusu olarak tanıdığı Mobius, tanıtım yazısında şöyle devam ediyor:
“İslami finansın sunduğu ahlaki yaklaşımın gelecekteki finansal krizlerin önlenmesine yardımcı olacak yararlı bir etkisi olabileceği konusunda hiç şüphe yok… Bu, İslami finansın güncel ve pratik yönünü ortaya koyan mükemmel bir kitap.”

*Tarık Alrifai’nin “İslami Finans ve Yeni Finansal Sistem” adlı kitabı, Buzdağı Yayınları tarafından basıldı, raflardaki yerini aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)