BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte IŞİD'in Türkiye faturası----

İşte IŞİD'in Türkiye faturası

İşte IŞİD'in Türkiye faturası
02 Temmuz 2014 - 07:25 www.finansgundem.com

Irak’ta IŞİD krizi Türkiye ihracatını da vurdu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi rakamları açıkladı

Irak’ta IŞİD krizi ile başlayan süreç, ihracatı da vurdu. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Kırıkkale’de açıkladığı haziran ayı rakamlarına göre ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.6 oranında artarak, 12 milyar 544 milyon dolara çıktı. Kriz olmasaydı haziran ayında artış yüzde 9.1 olacaktı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak’ın ihracata 2.5 puanlık negatif etkide bulunduğunu belirterek Irak’taki kaybın AB pazarı ile telafi edileceğini söyledi.

AVRUPA KURTARACAK

Büyükekşi, “Nasıl Suriye’de krizle beraber düşen ihracat şimdi rekorlar kırıyorsa, Irak’ta da birkaç ay sonra düzelme bekliyoruz. Irak’ta oluşan kaybımızı yeni hedef pazarlardaki performansımızla telafi edeceğiz. Şu anda Ortadoğu’daki yavaşlamayı AB pazarı ile telafi edeceğiz” dedi. TİM’in rakamlarına göre yılın ilk yarısında ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.3 artışla 79 milyar 935 milyon dolar oldu. Haziran ayı ihracatı da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.6 artışla 12 milyar 544 milyon dolar olarak gerçekleşti. Son 12 aylık ihracat da yüzde 2.6 artışla 156 milyar 594 milyon dolara yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)