BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte FETÖ'nün küresel ağı----

İşte FETÖ'nün küresel ağı

İşte FETÖ'nün küresel ağı
10 Aralık 2016 - 07:34 www.finansgundem.com

Teröristbaşı Fethullah Gülen'in yönettiği FETÖ'nün yurtdışı bağlantıları ortaya çıkıyor

Dışişleri Bakanlığı’nın FETÖ raporu: Örgüt 160 kadar ülkede faal... 800 okul, binden fazla vakıf ve dernek, 200’den fazla yazılı ve görsel medya kanalı ile 500’den fazla şirketi var. Yönetici sayısı ise 3 bini geçiyor
Dışişleri Bakanlığı FETÖ'nün küresel yapılanmasını deşifre etti. Bakanlığın TBMM FETÖ Komisyonu'na gönderdiği raporda, dünyanın dört bir yanını örümcek ağı gibi sararak 160 ülkede örgütlenen terör örgütü ve yan kuruluşlarının mali imkânlarından okullarına, yurtlarından STK'larına kadar birçok alanda yaptıkları faaliyetlere ilişkin bilgi verilirken, FETÖ'cülerin bulundukları ülkelerde kalmak için her yolu denediklerine dikkat çekiliyor.

DIŞARIDA ONBİNLERCE ELEMANI VAR

Raporda FETÖ'nün 160'a yakın ülkede faaliyet gösterdiği, 800'e yakın okul ve üniversitesinin, 100'e yakın öğrenci yurdunun, binden fazla STK, vakıf, derneğinin, 200'den fazla yazılı ve görsel medyasının, 500'den fazla şirketinin olduğu ifade edildi.
Yönetici konumundaki kişilerin sayılarının 3 bini geçtiği belirtilirken, FETÖ okullarındaki öğretmenler ve aileleri, FETÖ ile bağlantılı oluşumlarda görev alanlar, FETÖ okullarından mezun olan öğrenciler hesaba katıldığında yurtdışında örgüt bağlantılı kişi sayıSının onbinleri bulduğuna dikkat çekildi.
FETÖ'nün yurtdışı yapılanması, 15 Temmuz sonrası ciddi darbe aldı. FETÖ militanları da taktik değişikliğine gitti. Bu kapsamda hem Türkiye'nin hem de bulundukları ülke makamlarının takibinden kurtulmak için yer değiştirdiler, okulları ve dernekleri kapatma ve devretme yoluna gittiler.

15 TEMMUZ SONRASI TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

FETÖ militanlarının bağlantılarını gizlemeye çalıştıkları, okul ve dernek isimlerini değiştirdikleri, FETÖ şirketlerinde yönetim kurulu değişikliğine gittikleri, web sitelerinin bir kısmını kapattıklarını bir kısmını ise FETÖ ve teröristbaşı Fetullah Gülen unsurlarından arındırmaya çalıştıkları kaydedildi.
Firari durumdaki eski personelden hangilerinin, bulundukları ülkelere iltica başvurusu yaptıklarının bilinmediği belirtilen raporda, Almanya'ya 19 Ekim itibariyle eş ve çocuklar dahil 35 kişi, Belçika'ya ise eylül ayı başı itibariyle 6 diplomatik pasaportu bulunan militanın iltica talebinde bulunduğu belirtildi.

RÜŞVET VEREREK KALIYORLAR

Raporda, FETÖ 'nün yabancı ülkelerde yaşama alanını muhafaza edebilmek amacıyla rüşvet, iltimas ve usulsüzlüklere başvurduğu belirtiliyor. FETÖ'cülerin başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere yerleştikleri yerlerde etkin lobi mekanizmaları oluşturup siyasi elitlere ve medyaya ulaştığı belirtilen raporda, "15 Temmuz sonrasında FETÖ, Batı kamuoyunda bir yandan Türkiye'yi karalamaya, diğer yandan kendisini radikal İslam'a karşı çıkan, Batı'yla işbirliğine hazır, barışçıl bir hareket olarak pazarlamaya çalışmaktadır" değerlendirmesi yapıldı. Raporda örgütün, Afrika ve Orta Asya'da yaygın ağlar kurduğu ülkelerde gücünü konsolide etmeye devem ettiği de ifade edildi. Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)