BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte FETÖ finansörü 46 grubun cirosu----

İşte FETÖ finansörü 46 grubun cirosu

İşte FETÖ finansörü 46 grubun cirosu
27 Aralık 2016 - 11:25 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım TMSF'ye devredilen FETÖ finansörü şirketlerin cirosunu açıkladı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 46 grubun şirketlerinin aktif büyüklüğünün 35 milyar lira olduğu belirlendi. Başbakan Binali Yıldırım söz konusu şirketlerin öz kaynağının 16 milyar, cirosunun 14.2 milyar ve mal varlıklarının ise 4.8 milyar lira olduğunu açıkladı.

TOPLAM 692 ŞİRKET VAR

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün ekonomi ayağını oluşturan şirketlere fon tarafından kayyum atanmasına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta önemli tespitlerde bulundu. Bu şirketlere yönelik işlemler konusunda titiz bir çalışma yürütüldüğü mesajını veren Yıldırım, şirketlere değil gruplara kayyum atandığına dikkat çekti. Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, bu şirketlerde 90'ı fon personeli olmak üzere toplam 219 kişi yönetim organlarına atandı. Yıldırım, yöneticilerden şirketlerde yaptıkları işlemler hakkında düzenli bilgi talep edildiğini ve kayyumların her bir şirket için ayrı ücret almadığını belirterek, "2 bin lira ile 9 bin lira arasında ücret alıyorlar. Bu tutarlar atanan kişinin görev aldığı şirket sayısına bakılmadan tek bir şirketten ödeniyor" dedi. TMSF'ye devredilen şirket sayısı 692, çalışan sayısı da 38 bin civarında.

Türk bankaları konusunda Fitch suç üstü yakalandı!

 Sabah

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)