BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Erdoğan'ın kabine kriterleri----

İşte Erdoğan'ın kabine kriterleri

İşte Erdoğan'ın kabine kriterleri
24 Mayıs 2017 - 17:06 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hükümette görev alacak bakanlar için altı kriter getirdiği, yeni isimlerin bu çerçevede belirleneceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümette yer vereceği isimler için altı kritere göre karar vereceği iddia edildi. Buna göre "FETÖ ile mücadele, bölge dengesi, referandum performansı, taze kan, kadın eli, siyasi hafıza" başlıkları altında yer bulanlar kabinenin yeni isimlerini oluşturacak.
Kabinede yapılacak değişiklikte FETÖ ile mücadele öncelik sıralamasındaki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, parti hafızasını koruyacak biçimde deneyimli isimleri kabinede tutacağı, yeni sistem gereğince de gençleri ve özellikle kadınları kabineye ve parti yönetimine taşıyacağı belirtiliyor.

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre; AK Parti kulislerinde konuşulan yeni kabine ölçütleri şöyle:

FETÖ İLE MÜCADELE: 15 Temmuz darbe girişimini yaşayan 65. Hükümet'te ilk değişiklik, 31 Ağustos'ta yapılmıştı. Bu hafta içinde beklenen revizyonda FETÖ ile mücadele konusunda daha aktif olan isimlerin kabinede kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

REFERANDUM SONUCU: 16 Nisan halkoylamasında bakanların 9'unun seçim bölgesinden "Hayır" oyu çıkmıştı. Kabine değişikliğinde referandumdan çıkan sonuçların dikkate alınacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, "Evet" oylarının 1 Kasım genel seçimleriyle kıyaslandığında en çok yükseldiği Doğu ve Güneydoğu'dan bir vekilin kabineye gireceği belirtiliyor.

BÖLGE DENGESİ: 7 coğrafi bölgenin kabinede temsil edilmesine özen gösteren Erdoğan, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden olan milletvekillerini Bakanlar Kurulu'na alıyor.

TAZE KAN: MKYK'ya iki üniversite öğrencisini alan ve gençlerin siyasete katılmaları ile ilgili teşkilatlara talimat veren Erdoğan'ın, kabine değişikliğinde de genç isimlere şans tanıması bekleniyor.

KADIN ELİ: Kabine değişikliğinde ikinci bir kadın bakanın kabineye girmesinin sürpriz olmayacağı kaydediliyor.

SİYASİ HAFIZA: Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminden beri yanında olan, Refah, Fazilet partileri sürecini bilen, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren görev alan, bir anlamda partinin siyasi hafızası olan isimler de yeni kabinede yer alacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)