BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'un en gözde kampüsü ranta açıldı----

İstanbul'un en gözde kampüsü ranta açıldı

İstanbul'un en gözde kampüsü ranta açıldı
21 Şubat 2018 - 09:01 www.finansgundem.com

Nişantaşı’ndaki Marmara Üniversitesi arazisine rezidans ve AVM yapılacak

İstanbul'da yıllardır taşınması gündemde olan Marmara Üniversitesi'nin İletişim ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı Kampüsü için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un en pahalı noktalarından Nişantaşı Teşvikiye semtinde ve Ihlamur Kasrı'nın tarihi sit alanı sınırları içinde kalan kampüs için yeni bir plan hazırlayıp askıya çıkardı.

‘RİSKLİ YAPI' KAPSAMINA ALINDI

Plan açıklama raporunda 2016 yılında Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi ve TOKİ tarafından imzalanan protokolde Marmara Üniversitesi mülkiyetinde yer alan Şişli Teşvikiye Mahallesi 405 ada 9, 14 ve 102 parsellerin TOKİ'ye devredildiği belirtildi. Protokol kapsamında dağınık halde bulunan Marmara Üniversitesi yerleşkelerinin bir araya getirilmesi amacıyla Maltepe Küçükyalı'daki Orgeneral Kenan Evren Kışlası arazisinin, Marmara Üniversitesi'ne devredildiği hatırlatıldı. Üniversite kampüsünün taşınması ile birlikte atıl hale gelecek ve “Riskli Yapı” kapsamına alınan yapılara yönelik planlama çalışması yapıldığı ifade edildi.

YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ YAPILDI

Eğitim, öğretim, araştırma ve savunmaya yönelik belirlenen politikaların kamu finansmanının sağlanabilmesi amacıyla hazırlanan plan doğrultusunda arazideki “Üniversite Alanı” fonksiyonu kaldırılarak “Ticaret+Konut” ve “Park” fonksiyonları getirildi. Emsale konu inşaat alanı 26 bin 887 metrekare oldu. Arazinin bitişiğinde Ihlamur Kasrı Doğal ve Tarihi Sit Alanı bulunması nedeniyle yeşil alan düzenlemesi yapıldı.

14 DÖNÜME KONUT GELECEK

Hazırlanan yeni plana göre alanın yüzde 58'i yani 14 bin 245 metrekaresi “ticaret ve konut”, yüzde 36'sına denk gelen 8 bin 856 metrekarelik bölümü park ve yeşil alan olarak düzenlendi. Arazinin yüzde 5.90'lık bölümü de ticaret alanı olarak tanımlandı. Konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat olarak belirlendi. Planlama alanının nüfusu da 691 kişi olarak saptandı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)