BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbullulara kötü haber! Tünellerden para alınacak----

İstanbullulara kötü haber! Tünellerden para alınacak

İstanbullulara kötü haber! Tünellerden para alınacak
15 Kasım 2018 - 11:51 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul'da bulunan tünellerden geçen araçlardan para alınabileceğini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul'da 1100 kilometrelik metro hattına ulaşmak için 'yap-kirala-devret' yöntemini gündeme aldı. Bu yöntemde firma metroyu inşa edecek ve hattı belediyeye kiralayacak. İlk hedef, Yenikapı-Beylikdüzü ve Vezneciler-Arnavutköy hatları.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın şehir yaşamıyla ilgili açıklamalarını okurlarına aktardı.

Buna göre,"Buna rağmen 2023'te ulaşacağımız raylı sistem uzunluğu 454.7 kilometre. 1100 kilometreye ulaşmak zaman alacak. Bunu hızlandıracak bir formül bulmamız gerekiyor" diyen Uysal, sözlerinin devamında "Yap-İşlet-Devret modeliyle özel sektörü metro işinde de devreye sokalım. Finansman ve inşaat hızını çözeriz" ifadesini kullandı.

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli için yükselen eleştirileri anımsatan Uysal, "Yolcu garantisi verince eleştirilere maruz kalırız. Metro için, 'yap-kirala-devret' yöntemini düşünsek. Yani, İBB özel sektörün yapacağı metro hattının kiracısı olacak. Kiracılık 22-25 yıl sürecek. İşletmeyi İBB yapınca bilet fiyatı tartışması yaşanmaz" dedi.

Mevlüt Uysal, kentteki şehir içi karayolu tünellerinin trafik sorunu açısından önemli çözüm yollarından biri olduğunu belirtti:

İstanbul'da şehir içi tünellerinin toplam uzunluğu 17 kilometre. Araç başına 1 lira istesek, tünelin maliyeti 7 yılda çıkabilir.

İstanbul'da 160 kilometre daha tünele ihtiyaç olduğunun altını çizen Uysal, "Tünellerden araç başına 3 lira alsak, normal yolda trafik tıkalı ise vatandaş, 'Girmem' der mi? Bence demez" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan24 Kasım 2018 17:20

    iyi alıştılar valla, önce köprüler , sonra tünel, vatandaş adına yapıyoruz deyip vatandaşa kilitle hemde ne kilit. böyle giderse torunlarımızda borç ödemekle uğraşcak. hani sosyal devlet, hani vatandaşı düşünen yönetim......45 yıl önce yapılan köprüden bile para alıyorlar.....